Gentechvrij, TTIP GGO: Ploumen en Gentech, reactie op interview: Die Chloorkiip komt Europa niet in ***** LET OP, Deze site wordt volledig vernieuwd zie www.gentechvrij.nl/ *****

 

Mijn andere website:

Contact:

email: info@gentechvrij.nl


 

 

Ploumen en gentech, reactie op interview: Die Chloorkip komt Europa niet in, en ook niet een beetje

In de volkskrant van 18-4-2014 stond een interview met minister Ploumen. Als voorbeeld haalde ze genetisch gemodificeerde producten aan. De volgende ingezonden brief van ons hierover is in de Volkskrant geplaatst.

Ploumen en gentech.

Minister Ploumen zegt in de Volkskrant (18 april 2015): "Neem genetisch gemodificeerde producten. De Amerikanen zouden dolgraag de Europese Markt opgaan met zulke producten, maar wij zeggen: we hebben daarover Europse afspraken gemaakt en die veranderen we niet."

De minister is er zeker niet van op de hoogte, dat sinds 2007 de EU-markt overspoeld is met geïmporteerde Amerikaanse gentechproducten die bovendien vaak niet als zodanig gelabeld zijn en zelfs gentech bestanddelen kunnen bevatten die niet tot de Europese markt zijn toegelaten.

Miep Bos, woordvoerster van de Gentechvrije Burgers, Lelystad.

Volkskrant "Opinie en Debat" van 20-04-2015.


P.m. voor onderbouwing zie onze actie tegen C1000/Jumbo die meer dan 25 Amerikaanse gentech producten verkocht, zonder dit op het etiket te vermelden. Uiteindelijk heeft de NVWA hier een gepaste maatregel genomen. In de EU is etikettering van GGO voedsel namelijk verplicht. (meer info>>)


Open brief van de Gentechvrije Burgers aan Minister Ploumen: TTIP en Gentech>>

Brief aan Minister Ploumen: TTIP en GGO etikettering>>

 

 

 

 

disclaimer