Stichting Ekopark: persbericht en zienswijze tegen bouw HCU van het CVI aan de Houtribweg 39 in Lelystad. ***** LET OP, Deze site wordt volledig vernieuwd zie www.gentechvrij.nl/ *****

 

Mijn andere website:

Contact:

email: info@gentechvrij.nl


 

 

 

13-03-2015: PERSBERICHT betreffende de zienswijze van Stichting Ekopark uit Lelystad

Zijn Lelystedelingen proefkonijn geworden?

Opening van nieuw (gentech)-laboratorium (Houtribweg 39) is geen feest voor de bewoners en de proefdieren die daar gebruikt worden.

De 'feestelijke' opening was in aanwezigheid van de Staatssecretaris van Economische Zaken, mevrouw Dijksma, directeur van WUR mevrouw Fresco en de Commissaris van de Koning, de heer Verbeek en talrijke andere hoogwaardigheidsbekleders. Niet in het laboratorium zelf maar elders - waarom? Het laboratorium is toch superbeveiligd en het fabriceren van gmo's (genetisch gemanipuleerde organismen) is toch wetenschappelijk verantwoord?

Genetisch manipulatie is echter pseudowetenschap. Nep-wetenschap waarbij altijd onbedoelde neveneffecten optreden. In Lelystad is het o.a. de bedoeling om voor Merial een gentech-virusvaccin te ontwikkelen tegen mond- en klauwzeer. Echter in Engeland heeft Merial al in 2007 een dergelijk gentechvirusvaccin willen ontwikkelen. Dat virus ontsnapte en als gevolg daarvan moesten duizenden dieren in de omgeving worden gedood. 

Duizenden bezoekers

Dagelijks bezoeken vele duizenden het kustgebied ( Batavia, Nieuwland, Bataviastad, golfterrein). Zij en ook bewoners van wijken bij het laboratorium (Kustgebied, Karveel, Houtribhoogte) met hun huisdieren zijn ongewild proefkonijn in het geval er een virus ontsnapt. Virussen kan je niet binnenhouden, ze hechten zich bv aan schoenen of worden meegevoerd door de wind of door het water. Wat als er brand uitbreekt in een laboratorium? Moeten de onderzoekers dan maar binnen blijven? Dergelijke scenario's zijn niet voorzien en er zullen altijd virussen kunnen ontsnappen. Op geen enkele manier is de bevolking van Lelystad gewaarschuwd, niemand die het weet en niemand die verantwoordlijkheid neemt om de bevolking te informeren.

 

Voor meer informatie kunt u mailen naar:

Theo Tromp

Voorzitter Stichting Ekopark


ZIENSWIJZE van Stichting Ekopark tegen in gebruikneming en opening van het HCU in Lelystad.


Onderstaande tekst is hier ook van toepassing omdat er geen berichten zijn verschenen in de plaatselijke en landelijke kranten over de feestelijke opening behalve in het blad Boerderij dat alleen boeren lezen:

Allowing mass experimentation on humans, with new GMOs, without INFORMED consent...that is the crime. That is an obvious and undeniable crime.

Human experimentation without informed consent, without independent oversight, without independent assessment of harm.

Fragmenten overgenomen van deze site.

Vertaling:

Toestemming geven voor massa experimenten op mensen, met nieuwe GMO's, zonder toestemming na geïnformeerd te zijn (geïnformeerde verantwoordelijkheid) ........dat is de misdaad. Dat is een duidelijke en niet te ontkennen misdaad. Experimenten met mensen zonder toestemming na geïnformeerd te zijn, zonder onafhankelijk overzicht, zonder onafhankelijke (wetenschappelijke) beoordeling naar schadelijkheid.


Belangrijk interview van Dr. Mercola en Steven Druker vanwege zijn nieuwe boek:

FDA liet in de USA (en het werd daarna dus ook in Canada en in eerste instantie ook de EU toegelaten, de EFSA volgde klakkeloos de FDA) gentech voedsel toe, terwijl hun wetenschappers grote bedenkingen hadden en dit voedsel te giftig vonden om te consumeren. De belangrijkste documenten van de FDA, die de gevaren van gentech voedsel onthullen en hoe de FDA de documenten in hun voordeel veranderden, zodat zij het gentech voedsel toch toe konden laten.

KEY FDA DOCUMENTS REVEALING HAZARDS OF GENETICALLY ENGINEERED FOODS-AND FLAWS WITH HOW THE AGENCY MADE ITS POLICY

 

 

S. Druker:

The biotechnology industry-as irresponsible as they have been by and large-the main guilt lays at the feet of the mainstream molecular biology establishment; the scientists who were doing the research, getting the grants, and wanting to develop this technology. Most of them had altruistic goals. They thought this was going to be used to cure so many ills in the field of medicine... I think they eventually developed an 'end justifies the means' psychology. MORE

 

Deel 2.

 

 

 

disclaimer