Gentechvrij, Dossier C1000 GGO, reactie C1000 van Leijen, Voorstraat 282, 8226 HG Lelystad. ***** LET OP, Deze site wordt volledig vernieuwd zie www.gentechvrij.nl/ *****

 

Mijn andere website:

Contact:

email: info@gentechvrij.nl


 

De reactie van C1000 van Leijen op onze melding dat ze meer dan 20 producten verkopen die niet voldoen aan de EU/NL regelgeving mbt etikettering.

Het gaat ons er vooral om dat er misleiding van de consument plaatsvindt, daar er in een groot aantal van deze producten genetisch gemanipuleerde organismen (GGO) zitten, of te wel er is sprake vanl gentech voedsel, waarvan verplicht een melding op etiket had moeten staan. Bovendien kunnen het GGO's zijn die niet in de EU zijn toegelaten. Dit is nu niet te controleren.


18-11-2014

Geachte mevrouw Bos,

Bedankt voor uw e-mail, het is ons ook opgevallen en we hebben de leverancier er ook op gewezen. Bij alle nieuw te leveren produkten zal het aangepast zijn, helaas de produkten welke nog in de schappen staan worden pas aangepast als de leverancier weer produkten komt brengen. Dat kan even duren omdat de Amerikaanse produkten wat minder snel verkocht worden, maar

Fijn dat u met ons meedenkt. Met vriendelijke groet, Rob van Leijen C1000 Van Leijen Voorstraat 282, 8226 HG Lelystad Tel: 0320-237860 E-mail: ########@c1000.nl

Van: Mevrouw Miep Bos [miep@miepbos.nl]
Verzonden: maandag 17 november 2014 15:50
Aan: C1000 Lelystad Voorstraat 23700
Onderwerp: C1000.nl - Vraag

Dit is het antwoord op de volgende vraag: :

Beste ondernemer,

Via de C1000.nl website is het volgende bericht naar u verstuurd: Naam: Mevrouw Miep Bos
E-mailadres: miep@miepbos.nl
Telefoonnummer:
Bericht soort: Vraag
Bericht:


Beste meneer en mevrouw van Leijen, We komen altijd met veel plezier in uw winkel. Laatst is ons toch iets opgevallen nl. De geïmporteerde producten uit de USA (nieuw in het assortiment) zijn niet gelabeld met een Nederlandse tekst (dit is volgens de EU wet verplicht) zodat we weten dat er gentech (GMOs) in kunnen zitten.

Zou u hier naar willen kijken?

Vriendelijke groet,

Miep Bos Lelystad

PS In 2013 waren 93% van de sojabonen ( soya beans, soy, ?oil, hier toegelaten als voedsel en veevoer) in de USA gentech. .-->Knip<-- de rest van de PS, hier weggehaald, staat al op gentechvrij.nl


Commentaar:

Fijn dat er in de toekomst opgelet wordt. Maar onjuist dat de producten niet retour leverancier gaan, of alsnog van het juiste etiket/sticker worden verzien.

Dit is een bewuste misleiding van de klant, en deze misleiding blijft dus voortduren.

Omdat we eerder een klacht bij de C1000 organisatie hebben ingediend, wachten we eerst de reactie van de C1000 organisatie af.


Overzicht ondernomen acties in het dossier C1000 (Jumbo) GGO>


GMO = Genetically Manipulated Organisms = Genetically Modified Organisms = GGO = Genetisch Gemanipuleerde Organismen = Genetisch Gemodificeerde Organismen. Deze afkortingen en omschrijvingen worden in Nederland door elkaar gebruikt.

 

disclaimer