Gentechvrij, Nieuwsarchief 2015 ***** LET OP, Deze site wordt volledig vernieuwd zie www.gentechvrij.nl/ *****

 

Mijn andere website:

Contact:

email: info@gentechvrij.nl


 

Nieuwsarchief 2015

Dit is het online archief van nieuwtjes die op www.gentechvrij.nl zijn verschenen. Het is ondoenlijk om van voorgaande jaren alle links naar externe websites up to date te houden. Het kan dus zijn dat een aantal links niet meer werken.

Actuele nieuwtjes vindt u via Twitter @MiepBos of op onze start pagina


 

April 2015 Open Letter to the People of China:

Ambassador Liu Xiaoming
Embassy of the People's Republic of China
49 Portland Place , London W1B 1JL

Request for urgent letter to be forwarded to President Xi Jin-ping and Premier Li Ke-qiang

OPEN LETTER: The Impact of Glyphosate/Roundup on global health >

Dit is een open brief van 10 ngo's aan China waarin gewaarschuwd wordt voor Glyfosaat en met name voor Roundup. Bevat een lijst met onderzoeken die de gevaren voor de gezondheid aantonen.


State Vermont verplicht per 1 juli 2016 labeling GMO's!!!

Na een jarenlange strijd en na rechtzaken van de multinationals (Monsanto, Dow, en natuurlijk ook Unilever) gewonnen te hebben wordt het labelen van gentech in de state Vermont per juli 2016 verplicht. (Meer info>)
Ook zij maken zich nu zorgen wat de gevolgen van de handelsverdragen TPP en TTIP voor labeling zijn.


Ploumen en gentech, reactie op interview: Die Chloorkip komt Europa niet in, en ook niet een beetje

In de volkskrant van 18-4-2014 stond een interview met minister Ploumen. Als voorbeeld haalde ze genetisch gemodificeerde producten aan. De volgende ingezonden brief van ons hierover is in de Volkskrant geplaatst.

Volkskrant "Opinie en Debat" van 20-04-2015.


Open brief van de gentechvrije Burgers aan minister Ploumen

18 april 2015, Open brief van de Gentechvrije Burgers aan minister Ploumen:

Geachte mevrouw Ploumen,Vandaag lazen we in de Volkskrant de volgende uitspraak van u: "Neem genetisch gemodificeerde producten, De Amerikanen zouden dolgraag de Europese markt op gaan met zulke producten, maar wij zeggen: we hebben daarover Europese afspraken gemaakt en die veranderen wij niet." Mevrouw, duizenden van die Amerikaanse gentech producten zijn al zeker sinds 2007 op de EU markt en bovendien tot voor kort zonder een Nederlands label waarop Dit product bevat genetisch gemodificeerde organismen staat. ( Lees verder>


Nog een brief aan minister Ploumen: TTIP en GGO's

In uw uitspraak over genetisch gemodificeerde producten "De Amerikanen zouden dolgraag de Europese markt op gaan met zulke producten" wekt u de suggestie dat deze genetisch gemanipuleerde Amerikaanse producten momenteel niet in de supermarkten in de EU verkrijgbaar zijn. Dat is niet waar, deze producten worden volop verkocht en dit is ook wettelijk toegestaan. Grote supermarktketens (Jumbo, Jamin, C1000), voeren ook reclamecampagnes in de trant van "Nieuw in ons assortiment Amerikaanse producten". Rond 2004 is in Europa het moratorium op gentech producten opgeheven onder dwang, dreiging van claims, van de WTO. Vele GGO's zijn daarna in de EU tot de markt toegelaten. Dat is dus een gevolg van een handelsverdrag,

Het grote verschil met Amerika is dat er in de EU een wettelijke verplichting is tot etikettering van een levensmiddel dat geheel of gedeeltelijk uit Genetisch Gemanipuleerde Organisme (GGO) bestaat of daarmee is geproduceerd. (lees verder>)


Tweet

Laatste nieuws, meer nieuws via Twitter @MiepBos

Jet-Puffed Mini Marshmellows van Kraft te koop bij Jumbo (wordt u steeds duurzamer, Jumbo?) Deze tekst op het Nederlandse label is wel een verbetering maar niet juist.

Volgens de EU richtlijnen (=wet) moet er opstaan dat dit product gentech bevat en niet kan bevatten: (40) Er moet voor worden gezorgd dat de aanwezigheid van GGO's in producten die genetisch gemodificeerde organismen bevatten of daaruit bestaan, op passende wijze wordt gesignaleerd en daartoe moet de zin „Dit product bevat genetisch gemodificeerde organismen” duidelijk op de etikettering of in een geleidedocument worden vermeld.

 

 

 

Nieuw onderzoek van de WHO (2015) toont aan, dat Roundup (bestrijdingsmiddel waar glyfosaat in zit) kankerverwekkend kan zijn.

Institute of Science In Society Report 24/03/15 Glyphosate 'Probably Carcinogenic to Humans' Latest WHO Assessment

The world authority on cancer's evidence-based assessment is pitched against the Monsanto-led corrupt approvals in US and Europe Dr Mae-Wan Ho and Dr Nancy Swanson.


More on Roundup: ISIS Report 30/03/15 >
Elsevier Climb Down over Séralini Retraction but IARC Retraction Next for Monsanto

Elsevier has quietly distanced itself from its misdeed, but Monsanto is outrageously calling for another retraction Prof Peter Saunders.


 

Off Topic: Weiger de slimme meter

Poster Weiger de Slimme Meter, Miss Bliss, Miep Bos

Poster: Weiger de slimme meter

Poster, kleurplaat en info tegen de Slimme Meter (= Constante straling) zie hier>


GGO Dossier C1000 (Jumbo).

09-03-2014 Bericht van NVWA: NVWA heeft passende maatregelen tegen C1000 (Jumbo) genomen
Ook de NVWA constateerde naar aanleiding van ons verzoek om over te gaan tot handhaving bij C1000 (Jumbo) dat de etiketten van C1000 (Jumbo) van de Amerikaanse producten niet voldeden aan de wettelijke eisen. (meer info>)

12-01-2014. Bericht van NVWA: Door omstandigheden heeft het onderzoek naar C1000 (Jumbo) vertraging opgelopen.

28-11-2014, 11.00 uur:
C1000 van Leijen te Lelystad stopt per direct met verkoop van niet gelabelde gentech producten!!!.
En nu de andere C1000 (Jumbo) filialen nog, die ongelabelde gentech producten verkopen.
Waarom al een maand lang geen enkele reactie van de C1000 organisatie?

28-11-2014 Verzoek aan NVWA om over te gaan tot handhaving bij C1000
Er is sinds onze klachtmelding bij de C1000 (Jumbo) organisatie, over het niet voldoen aan de wettelijke verplichte etikettering van gentech voedsel, een maand verstreken. We hebben geen enkele reactie op onze klacht ontvangen. Ook een aangetekende brief leverde geen reactie op. De verkoop van deze gentech producten gaat gewoon door. We kunnen niet anders dan concluderen, dat C1000 bewust de consument misleidt. We hebben dan ook de Nederlands Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) verzocht om over te gaan tot handhaving van de Europese en Nederlandse wetten en regels m.b.t etikettering levensmiddelen bij C1000.(meer info>)

27-11-2014. 'Genetische modificatie van voedsel kan wereldwijd schade aanrichten'
Dit is de kop van een krantenartikel in Trouw (28-10-2014). (meer info>)

Een citaat uit dit artikel "Maar in de praktijk liggen er tot op heden maar zo'n 15 genetisch gemodificeerde producten in de Nederlandse supermarkten. Dit omdat vanuit de EU een verplichtte etikettering is opgelegd voor gentech-levensmiddelen"

Nu dit citaat is inmiddels achterhaald: C1000 (Jumbo) houdt zich niet aan deze verplichtte etikettering, En "dankzij" de nieuwste actie van C1000 liggen er nu zo'n 40 genetisch gemanipuleerde producten in de winkel!!!

> naar het volledige GGO dossier C1000 (Jumbo)


More on Roundup: ISIS Report 30/03/15 Elsevier Climb Down over Séralini Retraction but IARC Retraction Next for Monsanto

Elsevier has quietly distanced itself from its misdeed, but Monsanto is outrageously calling for another retraction Prof Peter Saunders.


ISIS Report 16/03/15 Goats Fed GM Soybean Produce Abnormal Milk, Reduces Weight of Off-Spring.

GM-fed goats milk has significantly reduced antibody, fat and protein content and also contained transgenic DNA Dr Eva Sirinathsinghji

Abstract Published Online: January 31, 2015


11-03-2015 Stichting Ekopark schrijft zienswijze vanwege in gebruikneming en opening van een High Containment Unit in Lelystad waar virussen die van dier op mens kunnen overgaan, worden onderzocht. Dit laboratorium werkt ook met - of maakt ook gentech virussen bestemd voor de productie van vaccins. De Gentechvrije Burgers ondertekenden een zienswijze met handtekeningenlijst.


Belangrijk interview van Dr. Mercola en Steven Druker vanwege zijn nieuwe boek:

Altered Genes, Twisted Truth-How GMOs Took Over the Food Supply.

March 08, 2015

Links naar de belangrijkste documenten van de FDA, die de gevaren van gentech voedsel onthullen en hoe de FDA de documenten in hun voordeel veranderden, zodat zij het gentech voedsel toch toe konden laten.

KEY FDA DOCUMENTS REVEALING HAZARDS OF GENETICALLY ENGINEERED FOODS-AND FLAWS WITH HOW THE AGENCY MADE ITS POLICY


 

 

S. Druker:

The biotechnology industry-as irresponsible as they have been by and large-the main guilt lays at the feet of the mainstream molecular biology establishment; the scientists who were doing the research, getting the grants, and wanting to develop this technology. Most of them had altruistic goals. They thought this was going to be used to cure so many ills in the field of medicine... I think they eventually developed an 'end justifies the means' psychology. MORE

 

Deel 2.

 


De COGEM 17.12.2014 | GM Vaccines: From bench to bedside (CGM 2014-08) over gentechvaccins, een verslag.

08.01.2015 | GGO's te kijk gezet. Het gebruik van genetisch gemodificeerde organismen in tentoonstellingen (CGM/141219-01) De Gentechvrije Burgers worden hier geciteerd. Jammer genoeg werken de links niet. De case die wordt behandeld, is die van de tentoonstelling over Biokunst (met zeebravis-embryo's in het Gemeentemuseum in Den Haag. (Ons persbericht en - Open Brief). Onze zienswijze hier omtrent.

Foodlog 13-01-2015. Europees akkoord voor toelating transgene gewassen tekent zich af

13-01-2015 No debate on GMO crops, just an EU power grab - Explanations of Vote (UKIP)

ISIS Report 07/01/15
CaMV 35S Promoter in GM Feed that Sickened Rats Transferred into Rat Blood, Liver, and Brain Cells.
Full lengths research paper.

 

 

 

Volgende pagina>

disclaimer