IM-17-004 aanvulling

IM-17-004 tekening M. Bos
The love of a mother, moederliefde, tekening M. Bos

Aanvulling op een zienswijze over GGO IM-MV 17-004  in handen van staatssecretaris S. van Veldhoven. Verzonden op 5-01-2018.

Tweede aanvulling (8 januari 2018).

Derde en laatste aanvulling (12 januari 2018).

Extra informatie (17 januari 2018) dezelfde datum op de bus gedaan aan de staatssecretaris ( aan het adres in Bilthoven -Bureau GGO- en op 19 januari aan de staatsseretaris zelf in Den Haag gestuurd) vanwege een antwoord van 17 januari 2018 op onze email van 3 januari 2018 van Dr. Andriukaitis, European Commissioner for Health and Food Safety.

25 januari 2018

Samenvatting van de hierboven vermelde stukken gericht aan de staatssecretaris.

27 januari 2018

Persbericht

28 januari 2018

Short Press Release in English: Newborns from South Africa as guinea pigs.The secretary of State has given her permission.

5 februari 2018

Beschikking.

IM 17-004 baby ZA M. Bos 2018
Pas geboren baby uit Zuid-Afrika, tekening M. Bos 2018

2 februari 2018 Dotcomnieuws schreef over de zienswijze met aanvullingen van De Gentechvrije Burgers


Fragment zienswijze:

Hoe kunt u een medische gentech proef met gentech bacteriën goedkeuren die in een eerdere fase is uitgeprobeerd op allerlei dieren waar onder op apen, volwassenen en bovendien op “healthy newborns” uit Zuid-Afrika? (SNIF)

IM-17-004 baby, Miep Bos 2018
IM-17-004 baby, Miep Bos 2018

Dit vinden wij onethisch.

Gezonde en zieke pas geboren baby´s met en zonder HIV uit Zuid-Afrika als proefkonijntjes!!

Welke moeder of vader laat haar/zijn baby als proefkonijn gebruiken door een kind dat net geboren is in te laten spuiten met VPM1002, een experiment met een biological?

Je moet er niet aan denken dat dit gentech vaccin ook zal zorgen voor ernstige bijwerkingen zoals zojuist gebeurd is met een gentech vaccin tegen de knokkelkoorts in de Philipijnen!

Philippines suspends dengue vaccine program after Sanofi warns of risks.

Ook moeten deze kleintjes, dit zijn zowel jongetjes als meisjes ingeënt worden met een oraal polio vaccin en andere vaccins, waar aluminium in zit!

Weten die moeders wel wat voor proef dit is?

Fragment aanvulling:

Wij zijn De Gentechvrije Burgers, een Europees Consumentenplatform, (The European GMO-free Citizens) voorheen “ De Groep Bos”, opgericht in 2008, dat grote vraagtekens zetten bij GMO´s en in het bijzonder bij deze medische toepassing.(*Zie blz. 2 “Gokken met genen?”.)

Wij wijzen u in het bijzonder op deze proef, omdat er een experimenteel Eerste Fase onderzoek aan vooraf is gegaan waarbij pasgeboren baby´s uit Zuid-Afrika via een experimenteel gentech medicijn Recombinant Mycobacterium bovis BCG Vaccine VPM1002 (biological) zijn behandeld om te kijken of dit effectief was bij TBC. De moeders hebben toestemming gegeven maar het is niet duidelijk of zij ook te horen hebben gekregen dat het een gentech experiment was.

Wij als vaders en moeders zetten grote vraagtekens bij deze experimenten op pasgeboren baby´s die ook nog eens o.a. een oraal vaccin tegen polio toegediend krijgen.

Fragment 2de aanvulling:

Hoe te voorkomen dat mensen kanker krijgen: voorlichting over schadelijke stoffen.

Nog meer over kankerverwekkende stoffen:

French Professor Giles-Eric Seralini of the University of Caen is interviewed by Zen Honeycutt of Moms Across America regarding the new shocking finding of arsenic, a known poison, and heavy metals, also toxic and endocrine disrupting, in glyphosate-based herbicides such as Roundup. How might this be affecting you?

Bron: MomsAcrossAmerica, Gepubliceerd op 8 jan. 2018, Toxicity of formulants and heavy metals in glyphosate-based herbicides (GBH) and other pesticides.


Uitleg over waarom de proef niet mag steunen op een voorgaande proef die is gedaan op pasgeborenen.

De staatssecretaris van I&W heeft toestemming gegeven voor een clinical trial waarbij bij een eerdere fase eerst Duitse vrijwilligers, daarna mensen uit Afrika (mannen en vrouwen) en tenslotte pasgeborenen uit Zuid-Afrika het experimenteel gentechvaccin hebben toegediend gekregen. Hier borduurt de nu toegestane proef op.

Volgens een van de Europese richtlijnen ( Directive 2001/20/EC) mag een proef op baby´s niet plaatsvinden als er al een eerdere proef is gedaan met hetzelfde vaccin. Dit geldt ook voor een proef die in het buitenland is gedaan. Dus de gentechproef waar nu toestemming voor is gegeven baseert zich op een gentechproef die niet had mogen plaatsvinden, ook al werd die in Zuid-Afrika gedaan. Zie hieronder:

Directive 2001/20/EC

Uitgelichte overwegingen, 2,3, en 6:

2). De erkende basisbeginselen voor de uitvoering van klinische proeven met mensen berusten op de bescherming van de rechten van de mens en de menselijke waardigheid met betrekking tot toepassingen van de biologie en de geneeskunde, zoals die bijvoorbeeld is opgenomen in de versie van 1996 van de Verklaring van Helsinki. De bescherming van de proefpersonen wordt gewaarborgd door een beoordeling van de risico’s op basis van aan elke klinische proef voorafgaande toxicologische experimenten, een toetsing door ethische commissies, de bevoegde instanties van de lidstaten en de regels voor de bescherming van persoonsgegevens.

3). Personen die niet hun toestemming kunnen geven voor een klinische proef moeten beschermd worden. Het is aan de lidstaten om daartoe regelingen vast te stellen. Deze personen mogen niet bij klinische proeven worden betrokken indien dezelfde resultaten ook kunnen worden verkregen met personen die wel bekwaam zijn om hun toestemming te geven. Als regel mogen zij alleen bij klinische proeven worden betrokken wanneer er redenen zijn om aan te nemen dat het onmiddellijke voordeel van de verstrekking van het geneesmiddel voor de betrokken patiënt groter is dan de risico’s. Klinische proeven met kinderen blijven evenwel noodzakelijk om de behandeling van deze bevolkingsgroep te verbeteren. Kinderen vormen namelijk een kwetsbare bevolkingsgroep die zich qua ontwikkeling, fysiologie en psychologie van volwassenen onderscheidt, waardoor leeftijds- en ontwikkelingsgebonden onderzoek voor deze bevolkingsgroep belangrijk is.

Geneesmiddelen voor kinderen, met inbegrip van vaccins, dienen wetenschappelijk te worden getest alvorens zij voor gebruik worden verspreid. Dit kan uitsluitend bereikt worden door geneesmiddelen die een significante klinische waarde voor kinderen kunnen hebben, aan een diepgaand onderzoek te onderwerpen. De daarvoor noodzakelijke klinische proeven moeten onder optimale bescherming van de proefpersonen plaatsvinden. Daarom is het noodzakelijk criteria voor de bescherming van kinderen bij klinische proeven vast te leggen.

6). Met het oog op een optimale bescherming van de gezondheid mogen in de Gemeenschap of in derde landen geen achterhaalde proeven of proeven die slechts een herhaling zijn van reeds uitgevoerde proeven worden verricht. Derhalve dient in het kader van de daarvoor geschikte instanties, zoals de Internationale conferentie voor harmonisatie te worden gewerkt aan de harmonisatie van technische eisen voor de ontwikkeling van geneesmiddelen.


Verklaring van Helsinki Fragment

Vulnerable Groups and Individuals

19.       Some groups and individuals are particularly vulnerable and may have an increased likelihood of being wronged or of incurring additional harm.

All vulnerable groups and individuals should receive specifically considered protection.

20.       Medical research with a vulnerable group is only justified if the research is responsive to the health needs or priorities of this group and the research cannot be carried out in a non-vulnerable group. In addition, this group should stand to benefit from the knowledge, practices or interventions that result from the research.


Centrale Commissie Mensgebonden Onderzoek over de Verklaring van Helsinki.


Soortgelijke gentechproef op pasgeborenen al eerder gehouden in Zuid-Afrika.

Een soortgelijke proef waarbij Zuid Afrikaanse baby´s een vaccin kregen tegen tbc terwijl bij een eerdere proef een aantal apen stierven. Ouders werden hiervan niet op de hoogte gesteld. Het vaccin hielp niet tegen TBC. Bron: Mail Online, 11-01-2018, Oxford scientists gave 1,400 South African babies a new tuberculosis vaccine even though it had killed five monkeys during tests.

Oxford scientists gave 1,400 South African babies a new tuberculosis vaccine even though it had killed five monkeys during tests

Oxford vaccine study highlights pick and mix approach to preclinical research Researchers were disappointed when a clinical trial of a new tuberculosis vaccine failed to show benefit, but should it have gone ahead when animal studies had already raised doubts and what does it mean for future research? Deborah Cohen investigates

Commentaar British Medical Journal, 10-01-2018.


Wij schreven ook over:

Laatste nieuws over het gentech vaccin tegen dengue (knokkelkoorts) dat de ziekte ernstiger maakt als je die nog niet gehad hebt, van 26 februari 2018:

http://news.abs-cbn.com/news/02/26/18/doh-signed-dengvaxia-deal-while-vaccine-still-undergoing-clinical-trial-pao

7 februari 2018

In de Filipijnen is een gentech vaccin toegediend waarvan men wist dat het schadelijk was.
In de Filipijnen is een gentech vaccin tegen knokkelkoorts toegediend waarvan men wist dat het schadelijk was.

3 februari 2018:

 Philippines gripped by dengue vaccine fears 

“Fears over a dengue vaccine in the Philippines have led to a big drop in immunisation rates for preventable diseases, officials have warned.

Health Under-Secretary Enrique Domingo said many parents were refusing to get their children vaccinated for polio, chicken pox and tetanus.”

Bron: BBC, 3 februari 2018, Philippines gripped by dengue vaccine fears

25 januari 2018:

26 Dengvaxia child vaccinees have died

“As of January 24, 2018, from the total of 837, we have admitted cases of 725 and out of that, 26 died. From March 2016 to January 19, the reported deaths were 21. But since last week until this week, we have another five deaths. So a total of 26… etc”

Bron: Manilla Bulletin, 25  januari 2018, 26 Dengvaxia child vaccinees have died.

23 januari 2018:

Sanofi agrees to pay for proven Dengvaxia adverse events in the Philippines

“Sanofi had already agreed to refund the Philippines for unused Dengvaxia shots as part of an ongoing safety controversy there. Now an executive has told legislators the company will “shoulder the cost” of any adverse events that are scientifically linked to vaccination.”

Bron: Fiercefarma.com: Sanofi agrees to pay for proven Dengvaxia adverse events in the Philippines

 12 januari 2018:

MANILA – The Public Attorney’s Office said Friday it would file criminal and administrative charges against those who approved the use of a dengue vaccine, after it found at least 7 children who died after receiving the drug. (scroll naar beneden, 2de artikel).

Bron: ABSCBN-news  Criminal, admin raps readied over Dengvaxia mess: PAO

7 januari 2017:

MANILA, Philippines —Quote: Around 837,000 students in public schools in Central Luzon, Calabarzon, Metro Manila and certain cities in Cebu were injected with Dengvaxia under the DOH’s immunization program.

The DOH also got initial reports that at least 32,000 children were vaccinated in private clinics and hospitals.

Bron:Philstar, DOH sets information campaign on Dengvaxia

Internationale pers links 2017 omtrent  verdacht gentech vaccin tegen knokkelkoorts (dengue)  in de Filippijnen.

O.a. links naar:

Around 837,556 public school students received Dengvaxia (Philippines)

Philippines puts dengue immunization program on hold (Canada)

Dengue vaccine sparks fears in the Philippines (Japan)

Philippines suspends world’s first dengue vaccine after maker learns of risk (Japan)

Pharmakonzern warnt vor eigenem Impfstoff – die Bevölkerung der Philippinen ist empört (Zwiterland)

Philippines plans to sue Sanofi over dengue vaccine: minister (Singapore)

Philippines probes deaths after dengue vaccine suspended (Singapore)

Dengue-Fieber: Philippinen verbieten umstrittenen Impfstoff (Deutschland)

Filipinas retira por falta de seguridad la vacuna contra el dengue administrada a 733.000 menores. (España)

Nelle Filippine il vaccino contro la dengue è stato sospeso: potrebbe non essere sicuro. (Italia)