Een diplomatieke blunder van minister Ploumen bedreigt onze democratie en privacy (volgens Vrijschrift).

Een diplomatiek blunder van minister Ploumen

In een brief aan de Tweede Kamer schrijft Vrijschrift dat investeringsarbitrage (ISDS) de Verenigde Staten een oneerlijk procedureel voordeel geeft.
Minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking Ploumen is hiervan op de hoogte maar tracht niet te voorkomen dat dit oneerlijke voordeel voor de VS in het voorgenomen handelsverdrag met de VS (TTIP) terechtkomt.
ISDS geeft buitenlandse investeerders het recht lokale rechtbanken te omzeilen en gebruik te maken van internationale tribunalen in conflicten met overheden. ISDS plaatst deze investeringstribunalen boven democratieƫn. De oneerlijke procedurele voordelen geven de VS invloed op ISDS.
Vrijschrift woordvoerder Ante Wessels: “In Europa en de VS wordt heel verschillend gedacht over privacy. De VS een procedureel voordeel geven en daarmee invloed op ISDS is een diplomatieke blunder die onze democratie en privacy bedreigt.” (meer info >>)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.