Glyfosaat aangetroffen in sinaasappelsap in de USA.

Zen Honeycutt van Moms across America waarschuwt: Er wordt in  bv. Florida, USA en andere landen die sinaasappelboomgaarden bezitten, glyfosaat tussen de sinaasappelbomen gespoten tegen het onkruid. Daarom is er 50% meer water nodig en wordt de bodem vergiftigd. De bomen nemen het op via de  bodem en via het regenwater. Er blijkt nu glyfosaat in het sinaasappelsap te zitten van de 5 grootste sinaasappelmerken van de USA . Zit er ook in ons sinaasappelsap glyfosaat? Het zou best eens kunnen, vooral in ijs waar ook melk (koeien krijgen krachtvoer met gentech soja, bestand tegen Roundup)  en tarwe in  zit. Of in het horentje, glyfosaat wordt tegenwoordig ook gebruikt voor het zaaien en voor het oogsten om af te rijpen bij verschillende gewassen, bv. , mais, bonen, tarwe etc.

Meer (Engels).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.