Publieksdebat “Eten en Genen”

De voormalige Natuurwetpartij (waar Theo Tromp -afd. Flevoland- en Jan Storms -Wetenschappelijk bureau- lid van waren) en Stichting Natuurwetmoeders hebben ook aan het publieksdebat Eten en Genen meegedaan en een kritisch geluid kunnen laten horen. Bij de startmanifestatie in “t Spant” in Bussum had de Natuurwetpartij een standje toegewezen gekregen, Jan Terlouw kwam echter niet langs, maar maakte zich uit de voeten toen hij ons in de verte zag staan. De plaatselijke pers wilde alleen verslag doen als er gevochten zou worden. Dus zijn wij de enigen met wat buitenfoto’s. Greenpeace had een hele stellage gemaakt die buiten de poort was opgebouwd.

Tijdens de pauze mochten de a-select uitgekozen burgers die zouden gaan oordelen over gentech en er geen verstand van hadden niet bij ons aan tafel zitten. Zij kregen een ander kaartje met een andere kleur opgespeld.

Het hele gebeuren was bedacht door een bekend reclamebureau, waar we geen reclame voor gaan maken. 

Maar alleen de Natuurwetmoeders kregen gelegenheid hun standpunt in het uiteindelijke verslag toe te lichten, de Natuurwetpartij niet.

Het standpunt van de Stichting Natuurwetmoeders is nog na te lezen in het uiteindelijke rapport van Eten en Genen): “Een publiek debat over biotechnologie en voedsel, verslag van de Tijdelijke commissie biotechnologie en voedsel, onder voorzitterschap van dr. J.C. Terlouw”.
Overige leden van de commissie waren: dr. H.M. de Boois, R. Dorrestein, Prof. Dr. H. Galjaard, Prof. Dr. F.J. Kok, Ing. M.D.A.M. van der Laan-Veraart, Prof. Dr. L. de la Rive Box, Ir. H.C. Scheffer, Prof. Dr. E.R. Seydel. De Regering nam de conclusies en aanbevelingen echter niet over. Conclusie: een mooi staaltje van repressieve tolerantie (Herbert Marcuse).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.