In japan ongewenste verspreiding en verwildering van genetisch gemanipuleerd koolzaad.

Japan – Import van genetisch gemanipuleerd koolzaad heeft in Japan geleid tot verspreiding en verwildering van dit gentech-gewas in het milieu. Onderzoekers hebben in acht van de tien grote Japanse havens in bermen en op de oevers koolzaad aangetroffen met genetisch gemanipuleerde eigenschappen. De planten zijn afkomstig van zaad dat gemorst is tijdens het transport van koolzaad. De onzinnigheid van het Nederlandse debat over teelt van gentech-gewassen wordt door deze ontdekking nogmaals onderstreept: eenmaal geïntroduceerd is gentech nauwelijks te stoppen.

Bron Greenpeace, 25-05-2005: Ongewenst zaad in Japanse havens nauwelijks te stoppen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.