Campina acht voorstel van Greenpeace onhaalbaar

Dinsdagochtend voerde Greenpeace actie aan de burelen van de Campina-vestiging in Aalter. (België) “Uiteraard zijn wij bereid om naar de visie van Greenpeace te luisteren”, zegt algemeen directeur Erik De Cock van Campina in Het Nieuwsblad. “Maar het voorstel van de actievoerders om de gemanipuleerde soja te weren, is doodeenvoudig niet haalbaar”.

Indien het zuivelbedrijf GGO’s bewust uit zijn circuit wil weren, houdt dit volgens De Cock een stijging van de kostprijs met liefst 20 tot 25 procent in. “Die meerprijs kunnen we gewoon niet doorrekenen, want dan worden we sowieso van de wereldmarkt gestoten”.

Bron VLT (Vlaams informatiecentrum over Land- en Tuinbouw) 15-06-2005:  Campina acht voorstel van Greenpeace onhaalbaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.