Bloemetjes en bijtjes houden zich niet aan gentech-afspraken

Overheid en bedrijfsleven verkopen de consument fabeltjes als zij beweren dat de teelt van genetisch gemanipuleerde gewassen en gewone teelten best naast elkaar kunnen bestaan zonder milieuvervuiling. De zogenaamde ‘coëxistentie’ van gentechvelden in Nederland naast velden met biologische gewassen is in werkelijkheid onmogelijk.
Vier van tien willekeurige potten honing van binnen en buiten de Europese Unie, bevatten onbedoeld genetisch gemanipuleerd stuifmeel, zo blijkt uit een steekproef. Die is uitgevoerd in opdracht van Greenpeace en Goede Waar & Co door een onafhankelijk laboratorium. Bloemetjes en bijtjes houden zich niet aan convenanten.

Bron Greenpeace: Bloemetjes en bijtjes houden zich niet aan gentech-afspraken

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.