Drie nieuwe aanvragen voor gentechmaisveldproeven

U kon uw handtekening zetten tegen drie nieuwe aanvragen voor gentechmaisveldproeven in Venray, Werkendam en Haaksbergen.

Fragment uit persbericht ;

Wieteke van Dort, Miep Bos en Stichting VoMiGEN sturen samen met (de stand is nu 250) burgers bedenkingen aan het Min. van VROM tegen gentech maïsproefvelden.

Moeite doen

“Waarom toch al die moeite doen met het versleutelen van een gewas als het toch ook op de traditionele biologische manier kan. Zonder gesleutel en zonder bestrijdingsmiddelen? Nu worden de gewassen via genetische manipulatie tegen herbiciden bestand gemaakt. En waarom? In de huidige landbouwpraktijk wordt bovendien in maïs niet gespoten tegen insecten, omdat de belangrijkste insectenplagen in maïs (maïsstengelboorder en maïswortelkever) niet in Nederland voorkomen! (Bron advies CGM/061222-03)

“We lezen dat de Cogem bij IM 06-006 (link verwijdert), in het verleden de afzonderlijke GGO maissoorten heeft beoordeeld, maar niet de gehele hybride . Het zijn allemaal veronderstellingen, die te berde gebracht worden. Bovendien is het geheel meer dan de som der delen. Welke effecten op elkaar zijn mogelijk? Dit is niet gemeten. Wat is bekend uit het buitenland?

Kunt u bewijzen dat het niet schadelijk is? Neemt u hier verantwoordelijkheid voor, ook in de toekomst? We achten deze adviezen, giswerk, gedateerd en verre van compleet. Dit geeft ons een onveilig gevoel.

Betreft: IM 06-005 , IM 06-006 , IM 06-007 Klik op de nummers dan kom je op de Joint research Centre-website, Europa, VROM heeft deze gegevens van hun site gehaald.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.