Testkits voor het thuis testen op GMO´s.

28 juli 2007. In de USA zijn er testkits op GMO´s verkrijgbaar (via internet)

Maar je hebt er niet veel aan.
Sommige producten zijn zodanig bewerkt dat het oorspronkelijke DNA niet terug te vinden is.  Bijvoorbeeld HFCS oftewel High-Fructose Corn Syrup (in het Nederlands Fructose-Glucosestroop).  Dit is zodanig bewerkt dat je niet kan aantonen dat dit uit maïs (corn) is gemaakt. Laat staan dat je kan aantonen dat het uit genetisch gemanipuleerde maïs is gemaakt.  In de EU is HFCS gemaakt uit gentech maïs niet toegestaan, ook al kun je het niet door proeven aantonen. Het is aan de fabrikant om te bewijzen dat dit niet uit gentech maïs is gefabriceerd.

Een van de vele leveranciers van testkits: Envirologix

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.