Bezwaar ingediend tegen veldproeven in Drente van AVEBO aardappelen

Betreft bezwaar tegen vergunning IM 07-004, veldproeven met gentech aardappelplanten met een verlaagd amylosegehalte te Eemsmond, Emmen, Veendam, Coevorden, Borger-Odoorn; De Marne; Aa en Hunze; Pekela. De aanvrager is AVEBE

Avebe schrijft in haar aanvraag:

Blz. 36; 3 . De kans op genoverdracht naar andere aardappelrassen is niet uitgesloten ; maar leidt gezien de biologie van de aardappel en de bestaande landbouwpraktijk niet tot een permanente aanwezigheid van het betreffende gen.

Ons commentaar: Geen voldoende onderzoek gedaan! Dus geen proeven in de open lucht nemen!

Zie verder: bezwaren 2007

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.