Embryo

Ingezonden stuk van Miep Bos geplaatst in de Stentor, rubriek “uw mening”  op 19-10-2007.

Embryo
Fijn dat er in Nederland zo zorgvuldig met Nederlandse ´rest-embryo´s´ wordt omgegaan. Dat is in Australië wel anders. Daar is een commercieel bedrijf, dat embryo´s verkoopt. “Waar worden die dan voor gebruikt?” zult u denken.
Wel, niet alleen voor zuiver wetenschappelijk onderzoek, maar ook om te kijken of anjers, die door middel van genetische manipulatie een veranderde bloemkleur hebben gekregen, niet giftig zijn voor de mens. Men doet dat door menselijke darmcellen van een embryo te `gebruiken` voor onderzoek. Verder wordt ook nog een antibiotica-resistentie-gen ingebracht, waarvan men niet weet of die tot resistentie van dit middel zal leiden! Maar dat terzijde. Het is daarom ook onbegrijpelijk, dat deze anjers nu in Nederland het groene licht hebben gekregen van minister Cramer van het ministerie van VROM, zodat zij in heel Europa verhandeld kunnen worden.
Miep Bos, Lelystad

Embryo (Miep Bos). Stentor, 19-10-2007

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.