GGO IM009-004/03 Intervet: Hoorzitting

Op 30 september 2014 was er de hoorzitting over de bezwaren van de Gentechvrije burgers tegen verlening vergunning GGO IM009-004/03

Miep Bos bij Ministerie voor Infrastructuur en Milieu
Miep Bos bij Ministerie voor Infrastructuur en Milieu

Het gaat hier om de toestemming van het ministerie van IenM (Kenmerk IM 09-004/03) voor een aanvraag van Intervet International uit Boxmeer betreffende een wijziging van een gentech dierenvaccinproef (levend vaccin) bij veulentjes vanaf 2 dagen oud, die al eerder geïntroduceerd is in het milieu (IM) tegen het live (levende) wildtype Rhodococcus equi. Het vaccin heet Equilis RhodE. De proeven zouden uitgevoerd worden in de gemeente Sint Anthonis (Stevensbeek om precies te zijn, dit werd echter in de advertentie en de Ontwerpbeschikking niet vermeld, ook bij IM 09-004 niet).  In Duitsland is de eerdere proef wegens teleurstellende resultaten  gestopt, later is de proef ook gestopt in Ierland.

Tijdens deze hoorzitting heb ik mijn pleitnota namens de Gentechvrije Burgers, VoMiGEN en Ekopark voorgelezen. Zie de volledige tekst:

Pleitnota tegen GGO IM 09-004 03 Intervet

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.