Antwoord van de Minister (TTIP-Team) op onze brief TTIP – GGO Etikettering

Naar aanleiding van het interview van Minister Ploumen in de Volkskrant, hadden we de minister een brief gestuurd. Vanuit het TTIP-Team kregen we een antwoord.
Citaat: “Wij waarderen deze informatie zeer. Het geeft goed inzicht in de complexiteit van deze technieken en de nauwe samenhang met het voedselveiligheids- en milieubeleid. Ik heb uw informatie ook gedeeld met collega’s van het Ministerie van Economische Zaken die (samen met collega’s van Volksgezondheid, Welzijn en Sport) verantwoordelijk zijn voor het beleid ten aanzien van voedselveiligheid en ggo’s.”

Zoals de Minister in het Volkskrant interview en in correspondentie met de Tweede Kamer heeft gemeld, is het uitgangspunt voor de EU bij de onderhandelingen over TTIP dat niet op het Europees niveau van consumentenbescherming wordt ingeboet. Daarbij moet de beleidsvrijheid behouden blijven om wetgeving op te stellen op het gebied van veiligheid en bescherming van de gezondheid van mens, dier, plant en milieu, passend binnen internationale kaders zoals de WTO. Op grond hiervan zullen aan de Europese voedselstandaarden geen concessies worden gedaan”. (meer info>)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.