Stichting Ekopark

Werkzaamheden aan de gang
Aan deze site wordt nog gewerkt!

2002: Oprichting van Stichting Ekopark, KvK-nummer: 39080548, gevestigd te Lelystad.

Oprichting van Stichting Ekopark
Oprichting van Stichting Ekopark

Links op de foto; Maria Lieve, secretaris, midden Theo Tromp, voorzitter. rechts Miep Bos die feliciteerde met de oprichting. Miep Bos is woordvoerster van De Gentechvrije Burgers, Europees Consumentenplatform (The European GMO-free Citizens).

Belangrijkste doelstelling van Stichting Ekopark:

Het voorkomen dat genetisch gemanipuleerde organismen in het wereldecosysteem terecht komen.

Uit de statuten:

Meer over de Stichting, archief van oude website. (de links daar werken niet meer.)

More on the Foundation Biotuinen. (The links don´t work anymore in this archive).

Vragen van scholieren en studenten over het onderwerp gentech(vrij).

We zijn altijd bereid vragen te beantwoorden maar vragen hen eerst op deze website te kijken. Kunnen ze daarna geen antwoord vinden op hun vragen, dan kunnen zij ons altijd e-mailen. (In samenwerking met De Gentechvrije Burgers).

Ook kunt u een lezing aanvragen, als er zich meer dan 10 personen voor aanmelden gaat de lezing door. Stuur een e-mail naar Theo Tromp.

Bezwaar- en beroepschriften

Samen met de Gentechvrije Burgers en ook samen met Greenpeace hebben wij al jaren bezwaar- (aan diverse ministeries) en beroepschriften (aan de Raad van State) geschreven. Zie hier.

Bezwaar tegen een gentech anjer

24-2-2020 Ons nieuwste bezwaar samen met De Gentechvrije Burgers gaat over een EU markttoelating van een gentech anjer met veranderde bloemkleur.

Witboek over cisgenese

Ook schreef Jan Storms (hoofd wetenschappelijk Instituut van de voormalige Natuurwetpartij) een witboek over cisgenese “Plantenveredeling in het belang van de gemeenschap, een geconcentreerde dosis nuchterheid” voor de Stichting.

Fragment:

“Storms heeft een even kapitaal punt te pakken: gentech is in onze handen als het laboratorium van de Tovernaarsleerling van Dukas. Een vrolijke bende, met schitterende, leuke en aantrekkelijke resultaten, maar met mogelijk desastreuze gevolgen. We weten het niet”. Foodlog 2007, Dick Veerman, “Wat de boer niet kent en de burger niet weet.

Over de belanghebbendheid van de Stichting schreef Theo Tromp in 2018:

Belanghebbendheid van Stichting Ekopark:

“Deze stichting is voortgekomen uit een initiatief van betrokken burgers die zagen dat op 3 oktober 2000 een zogenaamd Bio Science Park werd geopend in Lelystad. Dit park zou vooral bedrijven aantrekken die zich bezighouden met Genetische Manipulatie.

Omdat Lelystad een traditie heeft van Biologische bedrijven en omdat genetische manipulatie nooit verenigbaar kan zijn met het telen van biologische producten ontstond er een protestgroep. Deze groep is een aantal jaren later omgezet in de stichting Ekopark.

Een van de doelstellingen van deze stichting is het promoten van Ekoparken. Een Ekopark is een plaats waar op een Ekologische, Biologische of Biologisch-dynamische manier met de natuur wordt omgegaan. Expliciet zijn genetisch gemanipuleerde organismen (gmo’s) daarbij uitgesloten.

De bedrijven Biotuinen en Groentehof * in Lelystad zijn kleinschalige tuinderijen die dit laten zien. Deze bedrijven zijn gelieerd aan de stichting Ekopark en noemen zich ook een Ekopark.

De beheerder van Biotuinen en voorzitter van de stichting Ekopark organiseert lezingen om de risico’s van gmo’s in de voeding te benoemen en aan te tonen. Tevens worden lezingen georganiseerd om de voordelen van landbouw zonder gebruik van kunstmest en landbouwgiffen en zonder ploegen en uiteraard zonder gmo’s uit te leggen.” Theo Tromp, voorzitter St. Ekopark. 9-12-2018.

2020: De Groentehof is pas verkocht.

De Biotuinen

De Biotuinen zijn het eerste gerealiseerde Ekopark. Er wordt biologisch verbouwd en men weigert gentech te verbouwen. Er is een groot clubhuis waar ook lezingen worden gegeven. Biotuinen is op Facebook waar u het laatste nieuws e.d. kunt vinden. Er is ook een website waar mensen biologische groenten e.d. kunnen bestellen.

2020: Hoe worden kankerslachtoffers van Roundup genoemd door de CEO van Bayer-Monsanto? OVERLAST. BRONNEN: GMO free USA. GMO free Canada. www.gmofreeusa.org wwww.facebook.com/ gmofreeusa www.facebook.com/gmofreecanadagroup
Aardappeloogst. Foto: Biotuinen.
Zaal ingericht voor lezingen. Foto: Facebook Biotuinen
Facebook Biotuinen

Derde Lezing Vedische Landbouw. Met Peter Swan en Gaia Sira

Op 18 december 2015 organiseerde Stichting Ekopark een derde lezing over Vedische Landbouw met Dr. Peter Swan in samenwerking met Gaia Sira uit Wageningen.

Nog steeds actueel: De presentatie van dr Swan:  Over giftigheid Glyfosaat en advies om puur voedsel te eten (The Gut-Brain Axis)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.