Examining DNA derived from GM foods: Scientists probe how it penetrates the body’s cells

Quote: “Toxicologists, including scientists from the Far Eastern Federal University (FEFU), studying the potential risks of genetically modified (GM) products have published a review on the fate of the DNA derived from GM food and how it can survive during digestion and penetrate into the cells of the body.”

Source: Nutrition Inside, By Gaynor Selby 01-22-2019. Paper from Research Gate.
Articlein Food and Chemical Toxicology 124(2):423-430 · February 2019. Amjad Nawaz, Muhammad & Mesnage, Robin & Tsatsakis, Aristidis & Golokhvast, Kirill & Yang, Seung hwan & Antoniou, Michael & Chung, Gyuhwa. (2019). Addressing concerns over the fate of DNA derived from genetically modified food in the human body: A review. Food and Chemical Toxicology. 124. 423-430. 10.1016/j.fct.2018.12.030.

De wetenschappers hadden een metastudie gedaan van de gedragingen van het DNA van GM voeding en diervoeders in mens en dier. Uit de metastudie blijkt dat het DNA van GM producten zowel de verwerking tot voedingsmiddel als de verteringsprocessen in ons maag/darmkanaal kan overleven. Bron en meer info: Leefbewust, Ron Fonteine.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.