Catherine van Ommeren spreekt over 5G in Amsterdam

25 september 2019: Catherine van Ommeren spreekt over 5G in Amsterdam.

3 minuten KDD, Gemeente Amsterdam, 25 september 2019. Straling: OVER GETALLEN EN KEUZES. GETALLEN: Straling kan in verschillende eenheden worden uitgedrukt, oa: in een lengtemaat: volt per strekkende meter (veldsterkte, hoeveel mieren zitten er in een loop): dat is hoe de bovengrens in Nederland vaak wordt uitgedrukt , dan hebben we het over bijv. 61 volt per meter. Of een oppervlaktemaat: microwatt per vierkante meter (stralingsdichtheid, hoe snel lopen die mieren): dat is de eenheid die bijvoorbeeld ook vaak gebruikt wordt bij meetapparatuur. 1 Volt heeft als corresponderende waarde 2.000 microwatt, 61 volt correspondeert met 10.000.000 microwatt. Wetenschappelijk onderzoek gaat óók vaak uit van de oppervlaktemaat, maar dan microwatt per vierkante centimeter, nog meer nullen. Je ziet dat het volgen van levend organisme een héél kleine schaal behoeft: reacties en metingen beginnen al ver onder de (0,06) 6/100ste volt de meter. Daar waar bijv een gsm het ook al doet. Een bovengrens van 61 volt is -bij wijze van spreken- als voor een auto een maximum snelheid van 700 km per uur. WAT DENKT U DAT AL DIE ONDERZOEKERS AAN HET METEN ZIJN IN MICROWATT PER VIERKANTE CM? ALLEEN DE TEMPERATUUR? Nee, ook bijv. wijziging in celstructuur, celsamenstelling. Bomen vertonen al reacties vanaf de 137/1000ste volt, (0,137) , terwijl er buiten waardes van 3 volt gemeten worden, aldus Amsterdam (50 microwatt vs 24.000 microwatt) Met déze kennis is het begrijpelijk dat de Raad van Europa (100 microwatt de vierkante meter) 2/10e volt adviseert als bovengrens voor het Europarlement .0,2 volt: wat moeten wij dan met 28 volt de meter? Over KEUZES: HET IS EEN WETENSCHAPPELIJKE VRIJHEID van keuze OM JE ONDERZOEK TE DOEN OP EEN ZAK ZOUT WATER EN DE TEMPERATUUR TE METEN. IETS ANDERS IS de VERANTWOORDELIJKHEID van de eigen, politiek, moréle KEUS of we wensen de gevolgen op celniveau te negéren en hoe wij de waarde van onze gezondheid en die van onze medeburgers wensen in te schatten. Of, makkelijker te zien: bijv. een onderzoek met een groep van 128 mensen, 10 verlaten voortijdig, 3 ernstig ziek: dit betekent 1 van de 10 familieleden ziek, is dit een acceptabele hoeveelheid zieken of niet? We beoordelen dit niet alleen voor onze eigen familie, maar ook de rest van Nederland die valt onder dit onontkoombaar grid. Moraal omtrent wat we acceptabel vinden of niet horen we niet uit te besteden aan de wetenschap . de technici zijn niet gekozen door de bevolking, dat bent u. Met hier een aansprakelijkheid die de politieke zetelverdeling overstijgt. Met redenen te over om als stad uw stem te laten horen. Naar onze site over 5G.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.