Proef met gentech muggen loopt verkeerd af.

Video van MSN.

Paper van Nature.com.

Testbiotech:

Genetically engineered mosquitoes out of control

GE insects are spreading in Brazil Mittwoch, 11. September 2019

According to a new scientific publication, genetically engineered mosquitoes produced by Oxitec (Intrexon) have escaped human control after trials in Brazil. They are now spreading in the environment. The yellow fever mosquitos (Aedes aegypti) are genetically engineered to make it impossible for their offspring to survive.

Proef mislukt, muggen worden resistent.

Volgens een nieuwe wetenschappelijke publicatie zijn gentech muggen geproduceerd door Oxitec na in de natuur te zijn losgelaten, ontsnapt aan de menselijke controle en bestand geworden tegen het gen dat hun nageslacht onmogelijk zou maken om te overleven. De muggen werden tegen het gen bestand en kunnen wellicht nu nog beter tegen insectengif.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.