Nieuwe telefonische hoorzitting Moonaqua ™

Alle info. A.s. donderdag 21 maart 2019 vertegenwoordigt Miep Bos Stichting Ekopark, Wieteke van Dort en De Gentechvrije Burgers weer tijdens een telefonische hoorzitting met het ministerie van I&W vanwege de gentech anjer Moonaqua die opnieuw een markttoelating zal krijgen via Nederland! De hoorzitting zou eerder gehouden worden op 12 maart maar ging plotseling niet door. Miep Bos hoorde dat pas toen de tijd (14.30 u) al ruim overstreden was. Nu is er een tweede hoorzitting gepland in Den Haag met Wil Braakman en Lindeke Mast in Den Haag en Miep Bos aan de telefoon.

Miep heeft op verzoek van het ministerie haar pleitnota al opgestuurd en zal daar commentaar op geven. Een fragment:

Wist de staatssecretaris deze feiten in het onderstaande bericht over schimmels (die ook voor kan komen als anjers worden besproeid met azolen, waar schimmels weer bestand tegen kunnen worden, zie onze open brieven en een email van Florigene zelf over schimmels)?

We kregen het volgende bericht van Jeffrey Smith van het Institute of Responsible Technology via email over schimmels.

De tekst hebben we u al gestuurd, we willen een kleine samenvatting geven:

“Ik (Jeffrey Smith) ga het niet alleen hebben over enige van de gezondheidsonderwerpen vanwege schimmel die gerelateerd zijn aan GMO´s en Roundup in ons voedsel, ik onthul het weinig bekende feit over de impact van Roundup op schimmels in de lucht. Een vriend  verzamelde monsters van de lucht genomen in een gentech maisveld en gentech sojaveld in Iowa (bestand tegen Roundup). Hij gaf de monsters aan een laboratorium voor onderzoek en vertelde niet waar hij die vandaan had. Het laboratorium schreef terug en waarschuwde krachtig. De luchtkwaliteit was zo gevaarlijk dat mensen hieraan nooit blootgesteld dienden te worden behalve als het echt noodzakelijk was en dan slechts in een korte tijd.”

Onze vraag: Geldt dit voor alle bestrijdingsmiddelen (Denk aan azolen en de drift)?

Laatste nieuws: 07 maart 2019. Bron: Nu.nl

“Studies over de mate van giftigheid van het omstreden onkruidgif glyfosaat en hoe kankerverwekkend dat mogelijk is, moeten openbaar worden gemaakt. Het besluit van de European Food Safety Authority (EFSA) om die studies geheim te houden, is door het Gerecht van de Europese Unie teruggedraaid.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.