Campina gaat over op gentechvrij veevoer.

De zuivelcoöperatie uit Zaltbommel komt met melk dat tien procent minder verzadigde vetzuren telt, twintig procent meer onverzadigde vetzuren heeft en een verdubbeling van gezonde Omega 3-vetzuren.

Voor het aangepaste voedsel gaat Campina in samenwerking met het Wereld Natuur Fonds, Stichting Natuur en Milieu en de ontwikkelingsorganisatie Solidaridad ‘groene soja’ inkopen. ‘Groene soja’ is niet genetisch gemodificeerde soja, die bovendien wordt verbouwd zonder dat daarvoor in Zuid-Amerika waardevolle tropische natuur, zoals het Amazonegebied, opgeofferd wordt. Vanaf komend najaar gaat het om 10.000 ton soja, maar eind 2011 moet dat zijn opgelopen tot 150.000 ton.
Overigens zegt Campina geen ,,principieel tegenstander van genetisch gemodificeerde soja te zijn, maar wel tegen de ,,uitwassen” ervan, zoals de afname van de biodiversiteit en een toename van het pesticidengebruik.

Bron: Nederlands Dagblad, 3-8-2006, De consument kan weer wat gezonder eten

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.