GMO IM009-004/03 Intervet: Beslissing op bezwaar

Betreft de zaak van gentechvaccins voor veulens vanaf 1 dag oud in Sint Anthonis.

Verschillende teksten bij de Beslissing op Bezwaar.

Eind oktober 2014 de beslissing op bezwaar ontvangen.
Burgers uit Sint Anthonis, die bezwaar maakten (41) kregen hem al eerder, maar met een andere tekst en werden afgeserveerd, alsmede burgers uit andere steden.

Burgers uit het land kregen te lezen dat “de gentech bacterie (…) in het oppervlaktewater terecht kan komen en zich op die wijze mogelijk op grotere afstand van Sint Anthonis kan verspreiden (…)”, een opmerking van de Raad van State (in 2012) bij een eerdere zaak, die De Gentechvrije Burgers en Stichting VoMiGEN in 2011 hadden aangespannen.

De burgers uit Sint Anthonis kregen deze tekst niet, opmerkelijk, want zij wonen wel naast een rivier, die langs het proefproject stroomt! Nee, zij konden lezen dat zij geen directe omwonenden zijn! Heeft u het ooit zo zout gegeten?

De Gentechvrije Burgers en Stichting VoMiGEN blijken nu toch weer niet belanghebbend, terwijl op de hoorzitting mocht worden voorgelezen namens deze twee groeperingen en dat kan alleen als je belanghebbend bent! Kunt u het nog begrijpen? Volledige willekeur. Waar is de rechtstaat gebleven? Stichting Ekopark blijft wel belanghebbend en beraadt zich op verdere stappen.

Opvolgende advertentie nog niet veschenen

Een opvolgende advertentie over deze vergunning ten aanzien van de Beslissing is tot nu toe nog niet in de Kranten verschenen, terwijl dat volgens de Europese regels wel verplicht is. Dat is bizar, niet waar?
Deze advertentie, de zienswijzen en de verschillende teksten van de Beslissing op Bezwaar staan ook niet in de Database van het ministerie van IenM. Dat is meestal wel het geval.

Documentatie:

Verslag van het ministerie van de hoorzitting.

Beslissing op bezwaar voor Stichting Vomigen en de Gentechvrije Burgers.

Lees ook onze pleitnota voorgelezen op de hoorzitting.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.