Zienswijze, en bezwaar tegen een vergunning voor een lab voor proeven met gentech organismen te Lelystad

Een zienswijze, open brief en bezwaar van De Gentechvrije Burgers is op op 01 december 2014 ingediend tegen een vergunning via ABO voor een inrichting voor het uitvoeren van algemene laboratorium- werkzaamheden en handelingen met gentech organismen op de Platinastraat 33 te Lelystad. Aanvraagnummer: 1433589.
Ekopark maakte ook bezwaar.

Wat feitjes:
Prionics Lelystad BV wil een laboratorium inrichten voor de productie en ontwikkeling van veterinaire diagnostische testkits.

Omschrijving van het gebruik van de genetisch gemodificeerde organismen: Isolatie van eiwitten uit, met recombinant virus, geïnfecteerde insectenlarven.

Prionics Lelystad BV loost afvalwater op of in de bodem (infiltratie).
En loost via een openbaar vuilwaterriool op een rioolwaterzuiveringsinstallatie. Er wordt laboratoriumafvalwater geloosd

Het dichtstbijzijnde gevoelige object is een woning. De afstand in meters van de grens van de inrichting tot het dichtstbijzijnde gevoelige object is 250 meter.
Aan de hand van deze feiten hebben we het bezwaarschrift opgesteld.

Bezwaarschrift (volledige tekst):  Zienswijze, bezwaar tegen vergunning inrichting lab met gentech organismen op Platinastraat te Lelystad 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.