Zienswijze over Lelystads Laboratorium met hoog patogene (gentech) Virussen.

De Gentechvrije Burgers en Stichting Ekopark sturen een zienswijze vanwege bouw Lelystads laboratorium met hoog patogene (gentech) virussen.

Zijn Lelystedelingen proefkonijn geworden?

Opening van nieuw (gentech)-laboratorium (Houtribweg 39) is geen feest voor de bewoners en de proefdieren die daar gebruikt worden.

De ‘feestelijke’ opening was in aanwezigheid van de Staatssecretaris van Economische Zaken, mevrouw Dijksma, directeur van WUR mevrouw Fresco en de Commissaris van de Koning, de heer Verbeek en talrijke andere hoogwaardigheidsbekleders.
Niet in het laboratorium zelf maar elders – waarom? Het laboratorium is toch superbeveiligd en het fabriceren van gmo’s (genetisch gemanipuleerde organismen) is toch wetenschappelijk verantwoord?
Genetisch manipulatie is echter pseudowetenschap. Nep-wetenschap waarbij altijd onbedoelde neveneffecten optreden. In Lelystad is het o.a. de bedoeling om voor Merial een gentech-virusvaccin te ontwikkelen tegen mond- en klauwzeer. Echter in Engeland heeft Merial al in 2007 een dergelijk gentechvirusvaccin willen ontwikkelen. Dat virus ontsnapte en als gevolg daarvan moesten duizenden dieren in de omgeving worden gedood.

Duizenden bezoekers

Dagelijks bezoeken vele duizenden het kustgebied ( Batavia, Nieuwland, Bataviastad, golfterrein). Zij en ook bewoners van wijken bij het laboratorium (Kustgebied, Karveel, Houtribhoogte) met hun huisdieren zijn ongewild proefkonijn in het geval er een virus ontsnapt. Virussen kan je niet binnenhouden, ze hechten zich bv aan schoenen of worden meegevoerd door de wind of door het water. Wat als er brand uitbreekt in een laboratorium? Moeten de onderzoekers dan maar binnen blijven? Dergelijke scenario’s zijn niet voorzien en er zullen altijd virussen kunnen ontsnappen. Op geen enkele manier is de bevolking van Lelystad gewaarschuwd, niemand die het weet en niemand die verantwoordelijkheid neemt om de bevolking te informeren.

De volledige zienswijze:  ???????oudenaam: labiel ?????????????????????

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.