Twitter bericht: Mini Marshmellows (gentech) van Kraft bij Jumbo

Mini Marshmellows bij Jumbo met verkeerde labeling

Jet-Puffed Mini Marshmellows van Kraft te koop bij Jumbo (wordt u steeds duurzamer, Jumbo?)
Deze tekst op het Nederlandse label is wel een verbetering maar niet juist.
Kunnen genetisch gemodificeerde organismen bevatten.  Kunnen? Jumbo weet waarschijnlijk zelf niet welke ingrediënten in dit product zit.  Laat staan dat ze gecontroleerd heeft dat deze genetisch gemanipuleerde ingrediënten zijn toegelaten in de EU. In de VS zijn vele GGO’s toegestaan in de EU maar een beperkt aantal.

Volgens de EU richtlijnen (=wet) moet er opstaan dat dit product gentech bevat en niet kan bevatten: (40) Er moet voor worden gezorgd dat de aanwezigheid van GGO’s in producten die genetisch gemodificeerde organismen bevatten of daaruit bestaan, op passende wijze wordt gesignaleerd en daartoe moet de zin „Dit product bevat genetisch gemodificeerde organismen” duidelijk op de etikettering of in een geleidedocument worden vermeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.