De Gates Foundation huurde een PR firma in om de UN mening over Gene Drives te veranderen

Dit jaar betaalde de Bill and Melinda Gates Foundation een PR firma die Emerging Ag heet, $1.6 miljoen met het doel om via  recruitering  van een geheime coalitie van academici een UN decision-making proces over gene drives (=nieuwe gentech methode voortkomend uit Crispr Cas9) te manipuleren volgens emails die verkregen zijn via de Freedom of Information requests.
The Bill and Melinda Gates Foundation this year paid a PR firm called Emerging Ag $1.6 million to recruit a covert coalition of academics to manipulate a UN decision-making process over gene drives, according to emails obtained through Freedom of Information requests.

by Jonathan Latham, PhD

Fragment van een van de emails:

Second, we urge you to get yourself (or a colleague) nominated to the UN SBD Synthetic Biology Open-Ended Forum (July-Sept 2017). It is very important to have experts like yourselves to help balance policy discussions that might otherwise be weighted towards imposing a moratorium on gene drive research as we saw last winter at the CBD Convening of the Parties.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.