Eén gedachte over “Nieuwe flyers in de maak over het niet vermelden van gentechvoedsel op de menukaart in de horeca.”

 1. Op zich is er eigenlijk niets tegen GMO, als het om veredelen van gewassen gaat zodat planten meer productief en/of beter bestand tegen ziektes zijn.
  Waar ik mij zorgen om maak: zit ons voedsel vol met glyfosaat, het giftig bestrijdingsmiddel dat volop gespoten wordt op die GMO gewassen en dus op die manier in ons voedsel terecht komen?
  Laatst een bericht gelezen dat zowat al het Duitse bier sporen van glyfosaat bevat zonder dat dit op het etiket vermeld staat.
  Glyfosaat wordt zwaar verdacht kankerverwekkend te zijn, maar de EU laat het weer voor 5 jaar toe onder druk van de geweldige Monsanto lobby en laat op deze manier het voorzorgsprincipe varen onder de smoes dat het gif ver onder de norm zit, die norm die al een paar keer royaal naar boven is bijgesteld.
  Zelf ben ik van plan om diverse bedrijven aan te schrijven met de vraag of hun product glyfosaat vrij is en ik zou het op prijs stellen als veel meer mensen dit zouden doen en dan later de vraag stellen aan de EU waarom dit niet op de etiketten staat, waar dat eigenlijk wel verplicht is: ALLE ingrediënten moeten vermeld staan.
  Misschien kan dit als gezamenlijke actie gecoördineerd worden?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *