Gentech voedsel zal vanaf 23 juli 2018 in Iran gelabeld worden.

Gholam Reza Asghari  (van de Iraanse Voedsel en Waren autoriteit) zei dat alle gentech producten zullen worden geëtiketteerd, ook gentech soja en mais olie, te beginnen op 23 juli 2018. Hij legde twee belangrijke dingen uit,  die serieus genomen moeten worden als gentech producten worden geïmporteerd: zij moeten goedgekeurd zijn door de EU en tevens moet het land waar het product vandaan komt dit gentech product ook gebruiken.

Quote:

“Gholam Reza Asghari noted that GMO labels will be affixed to all genetically modified products, including soybean oil and corn oil, as of the beginning of the current Iranian calendar month of Mordad (July 23), Tasnim reported on Friday.” 

Genetically modified food to be labeled in Iran TheranTimes, July 23, 2018

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.