EU vraagt uw mening over een gentech mais bestand tegen giffen.

Open Consultations

Maize Bt11 x MIR162 x MIR604 x 1507 x 5307 x GA21 EFSA Scientific Opinion on the assessment of genetically modified maize Bt11 x MIR162 x MIR604 x 1507 x 5307 x GA21 and subcombinations, for food and feed uses.

Advies COGEM.

Ons verbeterd commentaar van 19 april 2019 tot nu toe.

Ons bezwaar vertaald in het Engels door de EU en dat van Testbiotech (link gaat over soortgelijke mais):

Zojuist gepubliceerd:

Fragment: “Omdat een voedselveiligheidsbeoordeling door andere instanties wordt uitgevoerd, heeft de COGEM bij deze vergunningaanvraag de risico’s van incidentele consumptie niet beoordeeld“. Onze vraag: Welke instantie is dat? De EFSA niet, dat laten ze over aan anderen en verwijzen naar hun rapporten. In vivo (giftigheid bij het eten van de gentech mais)onderzoeken worden gedaan door de fabrikant. En dan is het opmerkelijk dat er geen onderzoeken gedaan zijn naar deze gentech mais, in het geheel, die een combinatie is van ander events maar naar de gentech mais met een enkel “event”. dus bv. alleen Maize Bt11 etc. op zich, maar niet alle combinaties tegelijk.

“On the basis of the known biological functions of the individual newly expressed proteins (Table 4), there is currently no expectation for possible interactions relevant to the food and feed safety of the six-event stack maize. “

“In vitro protein degradation studies on Cry1Ab, Vip3Aa20, mCry3A, Cry1F, eCry3.1Ab, PAT, PMI17 and mEPSPS proteins have been previously evaluated by the GMO Panel (Table 2). In the context of this application, no new studies addressing in vitro protein degradation of these newly expressed proteins were provided by the applicant.”

Fragmenten EFSA  Assessment of Maize Bt11 x MIR162 x MIR604 x 1507 x 5307 x GA21

Ook giftigheid van herbiciden en insecticiden etc. vallen niet onder hun verantwoordelijkheid! Hoog tijd dat dit wel gebeurt! Nu kunnen ze elk gentech gewas gewoon blijven goedkeuren. Hoe is het mogelijk dat dit gebeurt? Zoveel herbiciden bij elkaar op één hoop geveegd: glyfosaat (verdacht kankerverwekkend). Glufosinaat-ammonium, (in de EU verboden) en diverse insecticiden ( Bt´s). En dat moeten wij en het vee dan maar gaan eten? Dacht het niet! Zo vaak al gereageerd met zwaarwegende argumenten tegen deze gentech markttoelatingen. Maar er is nooit verandering gekomen in de toelating. Dit kan niet!

Some Links to Cancer Shown in Draft Review of Common Pesticide

Quote: Bloomberg environment, Posted April 8, 2019, 9:50 PM

  • Federal draft risk evaluation of Roundup finds some cancer connections
  • Non-Hodgkin lymphoma, other health effects summarized across glyphosate studies

On April 8, the Agency for Toxic Substances and Disease Registry, (ATSDR), part of the Department of Health and Human Services, released a long-awaited draft toxicological profile of glyphosate, More

4 antwoorden op “EU vraagt uw mening over een gentech mais bestand tegen giffen.”

  1. Stop Gentech! Dus ik zeg NEE tegen Gentech mais!
    Weten allang dat je er doodziek van wordt, maar gewoon door gaan.
    De mensheid moet toch op allerlei manieren worden opgeruimd.

  2. Er zijn genoeg Indiase boeren geweest die zelfmoord hebben gepleegd door de levensbedreigende behandelingen van de oogsten in hun land. Dus liefst weg er mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.