Praktische opmerkingen over 5G van de medewerker van een gemeente.

Zolang er geen duidelijke richtlijnen zijn over het multigebruik van lichtmasten als drager voor verlichting, 5G en overige “smart things” is het onrechtmatig dwang op te leggen om mee te werken het monteren van installaties die geen verlichting zijn.
Bij installatie van 5G op lichtmasten dient vooraf bekend zijn wat de technische mogelijkheden zijn om 5G van een stroomvoorziening te voorzien zonder in conflict te komen met de geldende richtlijnen en normen inzake elektriciteit in de lichtmast. Immers de ruimte in de lichtmast voor aansluitingen en beveiligingen zijn beperkt. Het opleggen van dwang om 5G op lichtmasten te plaatsen mag nooit in strijd zijn met de geldende normen inzake elektriciteit.

Tevens dient de eigenaar van de lichtmast de mogelijkheid hebben om alle kosten voor het plaatsen en onderhouden van de lichtmast als multidrager voor verlichting, 5G en overige “smart things” minimaal te delen met de aanbieders van verlichting, 5G en overige “smart things”.
De eigenaar van de lichtmasten kan eisen stellen aan de vormgeving van de installaties van verlichting, 5G en overige “smart things” en kan dwingende eisen opstellen om verlichting, 5G en overige “smart things” te integreren in één object, bijvoorbeeld een armatuur. Bron: Internetconsultatie. Meer over 5G zie onze site.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.