Poolse petitie vanwege 5G

Aan: President en premier van Polen, minister van volksgezondheid, minister van milieu, minister van digitalisering, minister van ondernemerschap en technologie, minister van onderwijs, leden en senatoren

5G-moratorium en minder bevolkings blootstelling aan elektromagnetische velden

De campagne is gemaakt door Anna Mika. We gebruikten een vertaalmachine om deze Poolse tekst te vertalen.

Petycja o moratorium na 5G i redukcję ekspozycji ludności na pola elektromagnetyczne
Polen willen geen 5G

Duizenden onafhankelijke wetenschappelijke studies bevestigen dat niet-op-osining elektromagnetische velden (PEM) schadelijk zijn voor mens en milieu. Gedocumenteerde gezondheidseffecten omvatten DNA-schade, Cancer, neurologische/neuropsychiatrische effecten (met inbegrip van de ziekte van Alzheimer, autisme, ADHD en gedragsstoornissen bij kinderen), verhoogde apoptosis (geprogrammeerde celdood), bloed-hersen barrière lekkage, hartproblemen, oxidatieve stress/schade veroorzaakt door vrije radicalen, endocriene stoornissen, onvruchtbaarheid, miskraam, elektromagnetische overgevoeligheid (elektro overgevoeligheid – EHS en EHS vele anderen.
5g-technologie zal resulteren in een drastische toename van de blootstelling aan elektromagnetische velden die niet kunnen worden vermeden.

Als soeverein, consument en kiezer:

1. Ik eis een 5G-MORATORIUM totdat onderzoek door industrie onafhankelijke wetenschappers buiten redelijke twijfel laat zien dat deze technologie veilig is voor mens en milieu.

2. Ik verzoek om aanscherping (reductie) van microgolf PEM-normen tot het niveau dat wordt aanbevolen in de richtsnoeren van de Europese Academie voor milieu geneeskunde “EUROPAEM EMF richtlijn 2016 voor de preventie, diagnose en behandeling van EMF-gerelateerde gezondheidsproblemen en ziekten”, d.w.z. 100 μW/m2 voor cumulatieve blootstelling aan RF EMF per dag, 10 μW/m2 ‘s nachts en 1 μW/m2 voor de gevoelige populatie (kinderen, zwangere vrouwen, mensen die lijden aan elektromagnetische overgevoeligheid (de huidige standaard in Polen is 100 000 μW/m2).

Indien een overschrijding van de norm wordt geconstateerd, verzoek ik de exploitant te verbieden in een bepaalde gemeente of stad te opereren voor een periode van 1 jaar.

3. Ik eis de aanleg van communicatie-infrastructuur op basis van menselijke en milieuveilige bedrade netwerken (bv. glasvezel).

4. Ik verzoek om intrekking van Wi-Fi van scholen, kinderdagverblijf, kwekerijen en ziekenhuizen en verving deze door een beveiligd bekabeld netwerk tegen het einde van 2020.

5. Ik eis dat wetenschappers en deskundigen die betrokken zijn bij wetgevingswerkzaamheden over de veiligheid van het niet-ioniserende PEM of het opstellen van verslagen in dit verband namens de regering en publiekelijk spreken over dit onderwerp een verklaring van niet-belangenverstrengeling en ik verzoek een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van vijf jaar voor personen die de onwaarheid in bovengenoemde zaak certificeren. Verklaring.

Ik verklaar dat ik niet voor politici zal stemmen die niet de bovengenoemde fundamentele voorwaarden voor gezondheid en vrijheid van voorwaarden nastreven.

BEWUSTE KIEZER

Waarom is dit belangrijke vraagstuk?

De schadelijke effecten van PEM op levende organismen zijn al lang bewezen in duizenden wetenschappelijke studies. De waargenomen biologische effecten zijn cumulatief en na een lange periode van blootstelling, sommige van hen worden irreprostaat. Dit geldt met name voor neurologische/neuropsychiatrische, cardiale, verminderde vruchtbaarheid en DNA-schade – deze laatste kan leiden tot kanker en genetische mutaties, vervolgens overgedragen aan de volgende generaties. Het gevolg kan zijn van het massale optreden van aangeboren afwijkingen en eerder onbekende ziekten op genetische basis.

Wetenschappers uit vele landen hebben herhaaldelijk opgeroepen tot een halt toe te roepen aan de uitbreiding van de draadloze technologie en een moratorium op het plaatsen van nieuwe basisstations voor mobiele telefoons in de kinderen van verzoekschriften en beroepen(http://www.cellphonetaskforce.org/Governments-and-organizations-that-Ban-or-warn-against-Wireless-Technology/). Het Internationaal Agentschap voor kankeronderzoek (IARC) was ook in 2011 in gevaar. het geclassificeerd magnetrons, uitgezonden door mobiele telefoon basisstations, en draadloze apparaten zoals WiFi-router, mobiele of draadloze thuis telefoon als een mogelijke kankerverwekkende stof. In dezelfde groep (groep 2B) zijn er ook DDT en lead. IARC zou kunnen concluderen dat er voldoende bewijs is dat PEM geen kanker veroorzaakt (groep 4) of dat er op dit moment onvoldoende aanwijzingen zijn voor de kankerverwekkende effecten (groep 3), maar dit niet heeft gedaan.

In 2015 hebben 215 onderzoekers uit 41 landen de VN, de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en de regeringen van de lidstaten opgeroepen om de blootstelling aan PEM te verminderen en lagere, meer beschermende normen vast te stellen, waarin staat dat “veel van de meest recente wetenschappelijke publicaties hebben aangetoond dat elektromagnetische velden levende organismen op een vermogensniveau ver onder internationale en nationale richtlijnen beïnvloeden.” (Het beroep van EMF Scientist https://emfscientist.org/images/docs/transl/Polish-apel-naukowcow_2017.PDF)

In 2017 hebben meer dan 180 wetenschappers en artsen uit 36 landen opgeroepen tot een 5G-moratorium op 5G in Europa (het 5G-bezwaar http://mywolniludzie.net/artykuly/naukowcy-ostrzegaja-przed-potencjalnymi-powaznymi-skutkami-zdrowotnymi-technologii-5g/) waarin wordt opgeroepen de implementatie van deze standaard te stoppen totdat onderzoek door industrie onafhankelijke wetenschappers aantoont dat deze technologie veilig is voor mens en milieu.

Op het 5G-netwerk, zullen de antennes worden geplaatst om de paar gebouwen, zal worden gemonteerd op stops, palen, straatlantaarns en verkeersborden. Volgens een analyse in opdracht van het EuropeesParlement (http://www.europarl.Europa.EU/Thinktank/en/document.html? referentie = IPOL_IDA (2019) 631060), zullen ze worden ingezet elke 20-150 meter. De locatie elke 20 m betekent maar liefst 800 antennes per vierkante kilometer! Ook binnen het internet of Things (IoT) wordt naar verwachting uiteindelijk ongeveer 10%. 1.000.000 apparaten per vierkante kilometer! Het is bedoeld om alle huishoudelijke en kantoorapparatuur, industriële machines, auto’s, bussen en commercieel vervoer te combineren. Het zal werken op basis van draadloze apparaten die iedereen zonder uitzondering zal irradieren 24 uur per dag, 7 dagen per week, 365 dagen per jaar.

De lancering van 5G-technologie wordt uitgevoerd zonder voorafgaand onderzoek naar de veiligheid ervan voor mens en milieu, en de massale blootstelling van hele generaties inwoners van bevruchting tot ouderdom tot elektromagnetische velden met macht en kenmerken ziekten en aandoeningen veroorzaakt door PEM op ongekende schaal.

In zijn haast om 5G-technologie zo snel mogelijk in te voeren, speelt de regering met de gezondheid en het leven van Polen. de implementatie van 5G en de geplande verhoging van de blootstellingsnormen voor PEM zijn een experiment over onbewuste bedreigingen voor de bevolking, d.w.z. schendingen van de grondwettelijke rechten van burgers en een misdrijf naar internationaal recht. 9 529 van 10.000 handtekeningen.”

De oproep ondertekenen

Ga naar de website (en gebruik de vertaalmachine).

Naar onze site over 5G.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.