Breaking: COGEM vindt versoepeling GMO regels vanwege de ontwikkeling van een COVID-19 vaccin onverantwoord en disproportioneel

24 juni 2020:

In het nieuws volop aandacht voor het (‘tijdelijk’) testen van corona-vaccins met genetisch gemodificeerde organismen (ggo´s) op mensen en sinds gisteren zelfs een poll om de stemming bij het volk te peilen (meer dan 50% was het er volmondig mee eens en vond het best).

Maar waarom lezen we dit onderstaande niet in de media? NOS-journaal?? Nederland lijkt zo te horen juist tégen de EU oproep te zijn om in te stemmen met de gentechnologiepraktijken van covid-vaccins.

Standpunt van COGEM, Commissie Genetische Modificatie (gevestigd in hetzelfde gebouw als RIVM – Bilthoven):

De COGEM is om advies gevraagd naar aanleiding van een voorstel van de Europese Commissie om de milieurisicobeoordeling voor klinisch onderzoek met genetisch gemodificeerde organismen (ggo’s) ten behoeve van de behandeling of preventie van COVID-19 af te schaffen. De COGEM is een sterke voorstander van het verkorten en versoepelen van de procedures zolang de veiligheid voor mens en milieu gewaarborgd blijft, maar is van oordeel dat het generiek opzij zetten van de ggo-regelgeving, en het toelaten van ggo’s zonder dat een milieurisicobeoordeling is uitgevoerd, ONVERANTWOORD en DISPROPORTIONEEL is vanuit het oogpunt van de veiligheid voor mens en milieu.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.