Europese Commissie wil soepelere regels in jacht op vaccin

  • Hannah van der Wurff Redacteur Bureau Brussel Bron: NOS

Quote: “De Europese Commissie wil dat tijdelijk de strenge regels voor genetische manipulatie opzij worden gezet. Op die manier hoopt de commissie dat een vaccin tegen corona sneller kan worden ontwikkeld. In het Europees Parlement zijn er grote voorstanders, maar ook felle tegenstanders.”

Ons commentaar een zeer zorgwekkende en gevaarlijke ontwikkeling. We worden hoe langer hoe meer proefkonijnen. Vooral omdat men de farmaceut AstraZeneca noemt waarbij nog talrijke rechtszaken lopen vanwege omkoping en misleiding.

Zie ook De Stentor van 20-06-20

Zorgen om bedrijf dat ‘onze’ vaccins moet maken: ‘AstraZeneca zoekt constant grenzen op’

Quote: AstraZeneca, het farmaceutische bedrijf waar minister De Jonge miljoenen coronavaccins heeft besteld, is in het verleden meermaals in verband gebracht met omkoping en misleiding. Politici en deskundigen maken zich grote zorgen: ,,AstraZeneca zoekt constant de grenzen op.

Stephen Friedrichs & Maartje Spieksma 20-06-20, 07:00 Laatste update: 07:12

Eén antwoord op “Europese Commissie wil soepelere regels in jacht op vaccin”

  1. politici zijn mensen, die over zaken gaan, waarvoor ze niet opgeleid zijn. daarom zijn ze afhankelijk van deskundigen, oftewel lobbyisten, die door bedrijven geïnstrueerd, de politicus bijpraten, zodat hij naar de wens van die bedrijven besluiten neemt. ook wisselen vertegenwoordigers van bedrijven naar banen in de politiek en omgekeerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.