Nieuw: Recept voor een markttoelating (boekje van Miep Bos)

Miep Bos heeft een boekje ‘Recept voor een markttoelating’ uitgegeven. Wieteke van Dort heeft het voorwoord geschreven.

ISBN/EAN: 978-90-812638-1-8,  16 december 2007. Gratis te lezen/downloaden (PDF): Recept voor een markttoelating

Er is ook een Engelse versie, ISBN/EAN: 978-90-812638-2-5, dec 2007 : Worries of a dutch housewife about GMO´s

Schilderij - Je weet niet wat je eet- Miep Bos
Je weet niet wat je eet (Miep Bos)

Citaat:
Je neemt een witte anjer, die je genetisch zo manipuleert m.b.v. twee genen van een petunia, dat die bloem blauwviolet van kleur wordt . Je maakt de anjer ook resistent tegen een herbicide, zodat je haar weer terug kunt vinden tussen andere anjers. Die herbicide lijkt in hoge mate op een medicijn voor bepaalde diabetes patiënten. En een virusgen dat wordt gebruikt, is verwant aan HIV. Dan neme men een buisje met darmcellen van een embryo, daar controleert men in Australië de giftigheid van die anjer mee. Welke moeder, weet werkelijk wat er met haar geschonken embryo gebeurt? Mag dat allemaal van de wet? “Ja, zegt men bij het ministerie van VROM bij de hoorzitting van 5 september jl., wij hebben niets te zeggen over wetten van een ander land.” Je controleert ook nog of de bloem niet giftig is door muizen van water te laten drinken waar bevroren blaadjes van de gentech anjer in hebben gelegen, en dat slechts 14 dagen. En dat allemaal voor een andere bloemkleur! Zijn ze in Europa een beetje gek geworden? Nee, de meeste landen stemden tegen! Maar, de Europese Commissie besliste positief! Wat kan men, als consument, nog doen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.