“Kokosnoot is een wonderplant” uitspraak tijdens 4de internationale Ayurveda congres in Leiden

Ayur-Veda-Congres Leiden 2018 Kokos-gravure prof. Baas Tweet
Ayur-Veda-Congres Leiden 2018 Kokos-gravure prof. Baas, Tweet. Foto: Miep Bos.

Fourth International Ayurveda Congress Traditional Natural Remedies from India and Europe Exploring a 340-Year Relationship between Netherlands and India. 1 – 2 September 2018, Leiden, The Netherlands. Source.

Congresprogrammagids.

Het is vandaag Wereldkokosnootdag!

Kokosnoten zijn een tijd beschreven als ongezond. Maar al in de 17de eeuw roemde men de genezende werking. Tijdens dit congres op 2 sept. zal Prof. Dr. Mandar Bedekar, India het volgende vertellen: Coconut – A Wonder Plant.Conclusion – With sufficient Ayurvedic & Modern Western proofs, the Author will put forth that, Coconut is a WONDER PLANT. Probably due to it’s amazing effects on various parts & functions of Human body, the ancient Indian Rishis (Visionaries) must have included Coconut in many Religious performances & / Rituals.

Vertaling:

Conclusie-Met voldoende Ayurvedische en moderne westerse proeven, zal de auteur naar voren brengen, dat de kokosnoot een wonderplant is. Waarschijnlijk vanwege de ongelofelijke effecten op diverse delen en functies van het menselijke lichaam, moeten de oude Indiase wijzen (helderzienden) de kokosnoot hebben gebruikt in veel religieuze handelingen en rituelen.

Ayur-Veda-Congres Leiden 2018 opening
Ayur-Veda-Congres Leiden 2018 opening. Foto: Miep Bos.

Dedicated to His Holiness Maharishi Mahesh Yogi,  who revived AyurVeda by connecting it with its origin in the Veda – the totality of natural law, the unified wholeness of life at the basis of all manifest creation. He established AyurVeda, as the science of life, as a holistic, scientific system of natural health care for the prevention and cure of disease, the preservation of health, and the promotion of longevity and happiness.  Source.

Ayur-Veda-Congres Leiden 2018 openingsspeech Nader Raam
Ayur-Veda-Congres Leiden 2018 openingsspeech Tony Nader. Foto: Miep Bos.

Aanwezig:  Tony Nader, MD, PhD, MARR – Patron of the Congress, AYUSH Minister – H.E. Shri Shripad Yesso Naik, Ambassador of India  in Holland– H. E. Shri Venu Rajamony,  Padmabhushan Vaidya Devendra Triguna, India – Congress President, Dr D. C. Katoch, Adviser Ayurveda, Ministry of AYUSH  Dr. med. Rainer Picha – Congress President. Source.

Ayur-Veda-Congres Leiden 2018 prijsuitreiking
Ayur-Veda-Congres Leiden 2018 prijsuitreiking aan Tony Nader, MD, PhD, MARR – opvolger van His Holiness Maharishi Mahesh Yogi en Patron of the Congress (3de van links) en aan Padmabhushan Vaidya Devendra Triguna, India – Congress President (links) . Foto: Miep Bos.

Openingsspeech Minister B. Bruins op het Ayur-Veda congres: samenwerking gezondheidszorg India-Nederland

Evenement |  Minister Bruno Bruins. Activiteitendata Leiden. Minister Bruins (Medische Zorg en Sport) geeft een speech bij het seminar over de samenwerking tussen India en Nederland op het gebied van gezondheidszorg. Bron. MEER.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.