Help de insecten, gebruik geen chemische bestrijdingsmiddelen!

Hommel foto Miep Bos 2018
Hommel, foto Miep Bos 2018

Zolang in Nederland Roundup (werkzame stof glyfosaat en zeer giftige geheime toevoegingen, want “fabrieksgeheim”) en andere giften nog niet verboden zijn voor boeren en particulieren, roepen wij, De Gentechvrije Burgers, iedereen op, om de gifspuit te laten staan! Insecten zijn onmisbaar voor de aarde maar zeker ook voor de plant, mens en het dier. Plant daarom tevens biologische zaden (waarbij het zaad vooraf niet in gif is gedompeld), die insecten aantrekken.

Gelukkig zijn er steden zoals Lelystad, waarvan de gemeente geen Roundup en andere chemische bestrijdingsmiddelen meer gebruikt. De Gentechvrije Burgers hebben dat afgedwongen tijdens een burgerinitiatief in 2014.

In veel landen zijn Roundup en andere herbiciden en insecticiden nu gelukkig verboden, zoals b.v. in Frankrijk en delen van de USA. Wanneer volgt Nederland?

Sustainable Pulse, 07-09-2018: France Becomes First Country in Europe to Ban All Bee Killing Neonics  and 10-09-2018 Sustainable Pulse: Canadian Testing Shows Glyphosate Contamination in Popular Food Products

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.