Tweet: Conferentie van GMO free Europe en geef commentaar op drie nieuwe markttoelatingen

EU Conferentie Tweet

Je kunt altijd reageren op de voorgenomen markttoelatingen (GM Sojabonen, -katoen, -mais) op de EU markt, maar verwacht er niet te veel van…De industrie heeft nog steeds een veel te grote  vinger in de pap. Helaas vooral repressieve tolerantie! (Herbert Marcuse). Dit moet veranderen!

Open Consultations

Soybean MON 89788 EFSA Scientific Opinion on the Assessment of genetically modified soybean MON 89788 for renewal of authorisation under Regulation (EC) No 1829/2003

LLCotton25 EFSA Scientific Opinion on the Assessment of genetically modified LLCotton25 for renewal of authorisation under Regulation (EC) No 1829/2003

Maize MZHG0JG Overall opinion on application for authorisation of genetically modified maize MZHG0JG for food and feed uses submitted under Regulation (EC) No 1829/2003 by Syngenta (EFSA- GMO-DE-2016-133)

3 antwoorden op “Tweet: Conferentie van GMO free Europe en geef commentaar op drie nieuwe markttoelatingen”

 1. Wat is dit nu?
  Als ik in de supermarkt kijk op de ingrediënten van veel producten staat er al ‘gemodificeerd soja of mais zetmeel’ bij.
  Betekend dit dat deze producten al die tijd illegaal in de winkels liggen zonder toelating van de EU?
  Over GMO katoen maak ik me niet zoveel zorgen, dat hoef ik niet te eten maar producten in onze voeding die volgespoten zitten met glyfosaat vergif is een ander verhaal.
  Ik kijk met spanning uit naar de EU verkiezingen volgend jaar mei en ga er maar gerust van uit dat ik op geen enkele van de nu heersende partijen zal stemmen en ik hoop dat er veel meer mensen zijn die hetzelfde denken.

 2. Goed etiket met GMO vermeldingNee, als er meer dan 0,9% GMO´s inzitten moet het op de verpakking staan. Het betreft hier twee hernieuwde toelatingen tot de Europese markt en één gewone. Je kunt daar voor een bepaalde tijd een reactie op geven via internet. Alle toegelaten gentech ingrediënten kunt u hier terug vinden. Katoenzaadolie wordt ook in bijvoorbeeld brood of kerststol verwerkt. Dus u eet wel gentech katoenen ingrediënten! Bovendien kunnen bijvoorbeeld gentech katoenen watten op een wond worden aangebracht waar sporen van bestrijdingsmiddelen in zitten! Gemodificeerd zetmeel hoef geen gentech te zijn, in dit geval betekent dit: veranderd (verwarmd).

 3. Dank voor je antwoord, Miep, ben weer wat wijzer.
  Bekijk eens dit artikel met video dat laat zien hoeveel we van het GMOgif glyfosaat binnen krijgen in ons bier en dit is nog maar een voorbeeld.
  Ik heb nog geen enkel onderzoek gezien waarin onderzocht word welke combinaties met verschillende giffen echt schadelijk zijn. Nu stelt men dat glyfosaat in heel kleine hoeveelheden niet schadelijk is en misschien is dat wel zo anders waren er wel meer mensen doodziek, maar wat gebeurt er als glyfosaat in ons lichaam in aanraking komt met bijvoorbeeld een ander gif (kwik of andere rotzooi) in vaccinaties in ons lichaam. Van vaccins is voldoende bewijs dat ze niet werken. Dit zou dan wel een zwaar giftige combinatie kunnen opleveren.
  Nu is dit maar een vermoeden van mij omdat ik dus geen bewijzen kan vinden die dit aantonen maar ook geen die het weerleggen.
  Het is wel degelijk een feit dat de afgelopen pakweg 40 jaar het aantal kankers, diabetici en andere ziektes met gelijke stijging als het gebruik van bestrijdingsmiddelen is toegenomen en niemand kan mij wijsmaken dat dit toeval is.
  Vraag je maar aan de bevolking in Vietnam die nu nog steeds de gevolgen van agent orange, Monsanto gif op basis van glyfosaat, ondervinden, of glyfosaat schadelijk is.

  https://www.ahealthylife.nl/veel-bier-bevat-bestrijdingsmiddel-glyfosaat-uitslag-onderzoek/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.