Steun de Stichting Artsen Covid Collectief

Over ons

Wij zijn een onafhankelijke, non-profitorganisatie van artsen en medisch professionals, waaronder huisartsen, medisch specialisten, specialisten ouderengeneeskunde en artsen Maatschappij en Gezondheid. In ons werk in ziekenhuizen, huisartspraktijken en instellingen zijn we dagelijks betrokken bij de zorg voor patiënten, waar we ons al jaren met hart en ziel voor inzetten.

In de stichting gaan we uit van zelfbeschikkingsrecht en behoud van lichamelijke integriteit als fundamentele waarden. Deze dienen als leidraad bij al onze activiteiten. De Stichting heeft een dagelijks en algemeen bestuur. Meer informatie over wie dat zijn vind je bij Bestuur.

Website

Business Class, Harry Mens; interview met Hannah Visser namens Artsen Covid Collectief via Jan Heijnis

910 weergaven•30 jan. 2021

Internist en infectioloog Hannah Visser uit namens Artsen Covid Collectief haar zorgen over het huidige coronabeleid. Ze vertelt: “Wij zijn gedurende de coronacrisis in een ethisch conflict geraakt door het zien van de schade die de goed bedoelde coronamaatregelen doen. Daar maken wij ons zorgen over.” De artsen willen bijdragen aan een open debat en aan goed onderbouwde maatregelen die gezondheid stimuleren en nevenschade minimaliseren. Om dit initiatief beter te kunnen stroomlijnen en hun invloed te vergroten hebben ze de Stichting Artsen Covid Collectief opgericht.