GeneWatch UK PR: Failed in the Field?

New evidence of failures of Oxitec’s GM mosquito trials.

GeneWatch UK today published a new briefing on Oxitec’s genetically modified (GM) mosquitoes (1), which have been released in open air experiments in the Cayman Islands, Panama and Brazil. The briefing includes new evidence recently released as a result of Freedom of Information requests, which shows that scientists at the…. MORE

Gene Watch, UK PR: Failed in the Field? New evidence of failures of Oxitec’s GM mosquito trials, 14-05-2018.

Korte tekst in het Nederlands volgt hierna.

Nieuw bewijs van mislukkingen bij Oxitecs gentech muggenproeven in de buitenlucht.

Genewatch publiceerde een nieuwe bekopte toelichting over het loslaten van gentech muggen in de open lucht op de Kaaiman eilanden, Panama en Brazilië. De toelichting bevat nieuw bewijs, dat pas geleden is vrijgegeven als resultaat van een WOB verzoek dat laat  zien dat wetenschappers bij de Muggen Controlle en Onderzoek Unit ( Mosquito Control and Research Unit, MRU) op de Kaaimaneilanden die toegang hebben tot de data van het experiment, geloven dat er “geen significante afname in de hoeveelheid muggen (Aedes aegypti) is in het gebied waar die muggen zijn losgelaten.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.