GMWatch: Adding glyphosate to dicamba increases volatility, researchers find.

Published: 19 June 2019 Share Glyphosate is often tank-mixed with dicamba New research suggests spraying dicamba in warm temperatures and adding glyphosate to a dicamba spray mixture could increase dicamba volatility, potentially leading to increased off-target movement and damage to non-dicamba-tolerant plants. Quote: GMWatch, paper, click here, Nederlandse tekst hieronder:

Dicamba volatility in humidomes as affected by temperature and herbicide treatment.

  • Abstract, fragment. “This research examined dicamba measurements following an application to soil inside a humidome.The dicamba formulations examined were the diglycolamine (DGA) and diglycolamineplus VaporGrip® (DGAþVG), both applied with glyphosate. Post-application dicamba measurements were related to ambient temperature, with more dicamba detected as the temperature increased.
  • Thomas C. Mueller (a1) and Lawrence E. Steckel (a2)
Glyfosaat over het gras en de weilanden Miep Bos 1994
Glyfosaat over het gras en de weilanden? A.u.b. niet. Miep Bos 1994

Een nieuw onderzoek geeft aan dat bij warm weer de herbicide Dicamba gemengd met glyfosaat een nog groter bereik krijgt en planten die niet tegen dicamba en glyfosaat bestand zijn gemaakt zullen worden beschadigd.

De gentech soja, die de EU op de markt wil brengen is ook met een mengsel van beide herbiciden bespoten, plus nog een derde herbicide. Je kunt je mening geven via deze link tot 8 augustus 2019.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.